Mesures

Almirall posposa un congrés amb 600 dermatòlegs a BCN pel coronavirus

La companyia admet el baix impacte de la malaltia, però anteposa la protecció «per la salut» dels participants

lpedragosa9472306 sant feliu de llobregat 28 11 2008 laboratorios fa160208191152

lpedragosa9472306 sant feliu de llobregat 28 11 2008 laboratorios fa160208191152 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La farmacèutica catalana Almirall ha posposat un congrés que havia de començar aquest dissabte a Barcelona, i al qual hi havien d’assistir uns 600 dermatòlegs d’onze països europeus, entre ells, 150 italians, a causa de l’evolució del coronavirus.

Fonts de la companyia han assegurat a Efe que, malgrat que el nombre de casos continua sent «relativament baix a Europa», Almirall no vol, «sota cap concepte, posar en risc la salut dels dermatòlegs» que havien de participar en l’esdeveniment, entre els quals hi ha els mateixos empleats d’Almirall.

El congrés es denominava Skin Academy, i s’havia de celebrar al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) el 29 de febrer i l’1 de març.

Els últims dies uns 14 dermatòlegs procedents d’Itàlia ja van comunicar que no podrien assistir a l’esdeveniment per l’evolució del coronavirus.

Ahir es va conèixer el primer cas de coronavirus a Barcelona –aquest migdia se n’ha conegut un segon cas a Catalunya-, i va ser llavors quan Almirall va prendre la decisió de posposar l’esdeveniment, que espera reprendre a finals d’any.

La Skin Academy és un fòrum organitzat per Almirall per debatre sobre els últims tractaments i innovacions en dermatologia mèdica, tant des de la perspectiva científica com en àmbits com el digital.

Aquestes fonts han precisat a Efe que el menjar encarregat per a aquest esdeveniment es donarà a entitats benèfiques.

Notícies relacionades

D’altra banda, Almirall ha recomanat als treballadors de la seva filial italiana que, en la mesura del possible, treballin des de casa i que limitin al màxim les reunions de feina, entre altres mesures.

Així mateix, la companyia, que compta amb un protocol intern específic per a casos de pandèmia, ha restringit al màxim els viatges internacionals a tots els seus empleats per l’expansió del coronavirus.