Aena incrementa les seves previsió de passatgers per al 2020

El gestor aeronàutic reconeix que no inclou l'impacte del coronavirus en aquestes previsions

Aena incrementa les seves previsió de passatgers per al 2020
Es llegeix en minuts

Max JIménez Botías

El gestor dels aeroports espanyols, Aena, ha incrementat la seves previsions de trànsit per al 2020 en un 1,9%, malgrat l’impacte del conornavirus en el transport i l’economia mundial. En un comunicat a la CNMV, el gestor ha donat a conèixer aquest increment, juntament amb els resultats de la companyia. Si bé, en una conferència de presentació de resultats amb analistes ha destacat que ha revisat a l’alça les xifres. «Necessitem temps per estimar l’impacte real que el coronavirus tindran en les xifres d’Aena».

Aena va moure 293 milions de passatgers el 2019, fet que va suposar un increment del 8,8% respecte a l’exercici anterior. Respecte a l’actual període d’activitat, la companyia tenia una previsió d’increment de l’1,1%, que ara ha elevat a l’1,9%. Els ingressos del gestor aeroportuari van assolir els 4.5033 milions d’euros, un 4,2% més que en el 2018 i, així mateix, registra un resultat brut (ebitda) superior: 2.656 milions, davant dels 2.766 de l’exercici previ. 

Et pot interesar

Finalment, el benefici net va assolir els 1.442 milions d’euros, davant dels 1,327 del 2018, amb un increment del 8,6%.

La major part dels moviments de passatgers d’Aena corresponen als aeroports espanyols, en els quals va registrar 275 milions, per auna mica més de 17 milions de passatgers a l’aeroport britànic de Luton, que també està gestionat per la companyia espanyola. 

Temes:

AENA