BCN Tech Spirit

Barcelona acollirà almenys 1.000 reunions de 400 empreses en dos dies

La ciutat es revoluciona amb l'organització dels actes alternatius al Mobile World Congress

Èxit en l'organització contrarellotge de trobades de firmes tecnològiques a la capital catalana

tech / periodico

3
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Barcelona acollirà almenys un miler de reunions entre més de 400 empreses tecnològiques en només dos dies. Aquesta és la primera valoració de l’organització dels actes alternatius al cancel·lat Mobile World Congress a Barcelona aquesta setmana. L’entorn de 5.000 d’inscrits als actes sobrepassen qualsevol estimació i la plaça central de la Llotja de Mar de la Cambra de Barcelona es va veure marcada per trobades informals promesa de negocis. Múltiples escenaris, trobades i vitalitat increïble ha sigut el resultat de l’organització contrarellotge dels actes organitzats entorn del batejat com a Tech Spirit Barcelona. La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va assegurar que aquest miler de reunions són una mostra dels efectes de la col·laboració publicoprivada i aquesta vocació de la ciutat de ser «un subjecte proactiu» i consolidar la seva posició com a principal ciutat d’atracció de talent del sud d’Europa.

Per Carles Grau, director de la Fundació Mobile World Capital, aquesta serà recordada com a una veritable «setmana màgica» i «experiència excepcional de mobilització ciutadana» entorn de la capitalitat de Barcelona com a ciutat tecnològica a Europa. Grau va destacar la capacitat de la ciutat per atraure el recolzament de les institucions, de les universitats i de les grans empreses entorn d’un projecte improvisat. «El més rellevant en aquests moments és que els projectes impulsats a Barcelona han aconseguit passar de rondes de finançament entorn dels 300.000 euros fa dos anys a les rondes actuals entorn dels 1,3 milions», va destacar Grau.

Miguel Vicente, president de Barcelona Tech City, va destacar també aquests canvis registrats en l’univers emprenedor barceloní en els últims anys especialment referent a la «visió global» de les noves ‘start-ups’, capaços ja de plantejar-se el tenir 3,5 milions de clients en només tres anys de vida. En aquesta evolució influirà, segons el seu punt de vista, la capacitat de la ciutat de crear espais adequats per a la integració vertical, que empreses de diferents especialitats i sectors siguin capaces de compartir i intercanviar coneixements. Vicente va reclamar també un marc regulador adequat, amb un tracte fiscal que beneficiï les empreses que reinverteixen els seus beneficis. També va augurar que en el futur es produiran més escissions tecnològiques de grans empreses.

Per Jaume Collboni, Barcelona està en un procés de diversificar la seva economia i «lluitant la seva capitalitat», per la qual cosa no era admissible que la suspensió de la fira Mobile frenés aquest impuls. «No permetrem que la suspensió del MWC ens robi el lideratge tecnològic», segons Collboni.  «Des de l’Ajuntament de Barcelona el que hem de fer és crear espais que facilitin la capacitat de crear talent».

Notícies relacionades

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat a la Zona Franca, va destacar els esforços per integrar les iniciatives tecnològiques i les industrials i el paper que té la institució, per exemple, amb la incubadora 3D en el qual 34 empreses impulsen els seus projectes amb una tecnologia de gran futur. 

L’exemple de Ferran Adrià

Després de les inauguracions, els salons medievals de la Llotja van escoltar històries d’èxit per part dels seus protagonistes. Va destacar la conferència del xef Ferran Adrià, actualment més involucrat en temes d’innovació i lideratge que lligat als fogons. Adrià va voler calmar els ànims de tots els innovadors presents recordant que la veritable innovació és l’excepció i gairebé sempre fruit de sacrificis i feina poques vegades ressaltat. «Si hagués tingut fills no seria aquí», va explicar Adrià després de recordar que el cas d’El Bulli va ser el resultat d’una feina que va anteposar la disrupció a qualsevol altre factor, inclòs l’econòmic. «Tenim molt idealitzada la innovació, però un restaurant no és Apple. La innovació no l’han de fer el 99% de les empreses», va assegurar Adrià. Segons la seva opinió, el que han de fer totes les empreses és arriscar o estar obertes al canvi, però no innovar.