INDÚSTRIA

Aliança tèxtil al Mediterrani

La patronal Texfor liderarà l'equip de treball format per Espanya, Itàlia, Grècia, Tunísia, Egipte, Jordània i Palestina

El pressupost serà de 2,8 milions d'euros, dels quals 2,5 milions d'euros estan finançats per fons de la Unió Europea

texfor

texfor / GEMMA MIRALDA

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La patronal tèxtil Texfor liderarà una aliança de països del Mediterrani per promocionar i consolidar el futur del sector. Durant una reunió feta a Barcelona, a la Casa de la Seda, es van posar les bases per impulsar un projecte de col·laboració internacional per promoure les inversions, el comerç, la innovació i la protecció del medi ambient. El projecte té una durada de 36 mesos, fins a l’agost del 2022, amb un pressupost total de 2,8 milions d’euros, dels quals 2,5 milions d’euros estan finançats per fons de la Unió Europea i 0,3 milions d’euros cofinançats pels socis del projecte.

«Els nous reptes que ens esperen confirmen que a través d’aliances com aquestes serem més competitius i més forts», va assegurar Josep Moré, president de Texfor. El projecte batejat com Tex-Med Alliances o Aliances Tèxtils del Mediterrani per al Desenvolupament, la internacionalització i la Innovació Empresarial està finançat per la Unió Europea en el marc del Programa ENI CBC Mediterranean Sea Basin Programme 2014-2020. El projecte involucra vuit socis que representen associacions tèxtils de l’àrea mediterrània; CTN – Associació Industrial de la Toscana del Nord (Itàlia); SEPEE – Associació Hel·lènica de la Indústria de la Moda (Grècia); CETTEX – Centre Tèxtil Tècnic (Tunísia); MFCPOLE – Monastir El Fejja Competitiveness Pole (Tunísia); GACIC – Cambra de Comerç Àraboalemanya (Egipte); ACI – Cambra de Comerç d’Amman (Jordània); i PFI – Federació Palestina d’Indústries (Palestina).

TEX-MED Alliances és un dels 41 projectes finançats fins ara pel Programa ENI CBC Mediterranean Sea Basin Programme 2014-2020. Amb un pressupost total de 209 milions d’euros, el programa té per objectiu fomentar el desenvolupament econòmic, social i territorial just, equitatiu i sostenible en el territori de la costa mediterrània, que pot avançar en la integració transfronterera i valoritzar els territoris i valors dels països participants. L’estratègia es basa en dos objectius generals: promoure el desenvolupament econòmic i social i abordar desafiaments comuns en matèria de medi ambient.

ENI CBC Med és la iniciativa de Cooperació Transfronterera més gran (CBC)

implementada per la UE sota l’Instrument Europeu de Veïnat (ENI) y

reuneix els territoris costaners de 13 països de la UE i socis: Xipre, Egipte,

Notícies relacionades

França, Grècia, Israel, Itàlia, Jordània, el Líban, Malta, Palestina, Portugal,

Espanya i Tunísia.