Empreses

Telefónica renova el seu Comitè Executiu

La multinacional crea una nova direcció d'Estratègia i Assumptes Públics

A man walks past a Telefonica building in Barcelona  Spain  February 26  2016  REUTERS Albert Gea

A man walks past a Telefonica building in Barcelona Spain February 26 2016 REUTERS Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Renovació a la cúpula de Telefónica. El Consell d’Administració de l’operadora ha aprovat avui canvis en el Comitè Executiu de la companyia després de la sortida d’Enrique Lloves, «per raons personals» i la creació d’una nova direcció d’Estratègia i Assumptes Públics, liderada per Eduardo Navarro.

A les seves responsabilitats actuals de Comunicació, Marca, Assumptes Públics i Sostenibilitat, Eduardo Navarro assumirà la direcció de l’estratègia global i la de relacions amb inversors del grup. Un gir en la gestió amb què l’operadora persegueix unificar sota una mateixa responsabilitat l’estratègia  de la companyia i la manera en què aquesta es trasllada als diferents grups d’interès.

D’altra banda, les funcions de Desenvolupament Corporatiu i Fonditel passen a dependre de la Direcció de Finances i Control, liderada per Laura Abasolo. I la direcció d’Aliances Industrials s’englobarà a Telefónica Tech, sota la responsabilitat de José Cerdán, per promoure acords amb altres operadors per a la distribució dels serveis digitals de Telefónica Tech. En línia amb l’estratègia anunciada el novembre passat.

Notícies relacionades

Enrique Lloves ha sigut responsable d’Estratègia i Desenvolupament Corporatiu de la Companyia i de Fonditel. Ha liderat la desinversió de les operacions de Telefónica a l’Amèrica Central, la venda dels centres de dades, l’acord amb AT&T a Mèxic, la ‘joint venture’ amb Prosegur, i també va participar activament en el disseny de la nova estratègia presentada el novembre de l’any passat.

Al llarg dels seus 12 anys a Telefónica, ha liderat adquisicions estratègiques per al grup com GVT, E-Plus o Digital + i desinversions com Atent, les operacions de Telefónica a la República Txeca i Irlanda o els processos d’incorporació de socis financers al capital de Telxius. A més, ha participat en la sortida a Borsa de Telefónica Deutschland, així com en la fusió i reestructuració corporativa de les operacions fixa i mòbil de Telefónica a Colòmbia.