ACTIVITAT FIRAL

Incertesa al Mobile després que LG suspengués la seva assistència

Després de la coreana, la firma ZTE admet que suspendrà una roda de premsa general

La Generalitat demana calma i assegura que l'organització de la fira no està amenaçada

zentauroepp46767952 grafcat3086  hospitalet de llobregat  barcelona   30 01 2019190130132930

zentauroepp46767952 grafcat3086 hospitalet de llobregat barcelona 30 01 2019190130132930 / Enric Fontcuberta

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La fira Mobile organitzada per la GSMA i que se celebrarà a Barcelona a partir del 24 de febrer s’ha vist sacsejada per l’anunci de la firma coreana LG de suspendre la seva assistència a conseqüència dels riscos derivats de l’epidèmia per coronavirus. Mentre l’organització insisteix en el poc impacte del coronavirus al MWC, redobla alhora les mesures preventives per evitar que la fira de mòbils pugui suposar un risc de contagi per als assistents. La Generalitat va assegurar aquest dimecres que l’organització de la fira no està amenaçada i va fer una crida a la calma.

La GSMA continua monitoritzant i avaluant el potencial impacte del coronavirus, però remarca que l’edició d’aquest any del Mobile continuarà «segons el que està planejat». Malgrat això, LG Electronics ha decidit cancel·lar la seva participació. Per la seva banda, la companyia xinesa ZTE va assegurar que manté la participació, tot i que també va anunciar la cancel·lació d’una roda de premsa de presentació dels seus productes. El gegant tecnològic xinès Huawei participarà en el congrés, tot i que reduirà una mica la seva presència i enviarà menys personal de la Xina i més de les seves delegacions a Europa.

Atemoreix la imatge d’una fira que basa el seu èxit en els contactes personals entre directius el que es desaconselli donar encaixades o que la majoria dels assistents vagin amb màscares, que seran distribuïdes fins i tot per l’organització. L’organització actualment estudia protocols de comportament que evitin la propagació del virus i que alhora mantinguin l’eficiència de la trobada empresarial. 

«S’estan dissenyant mesures sobre els plans existents per protegir la salut dels nostres assistents, clients i personal al MWC Barcelona. Els col·legues de GSMA a tot el món estan prenent mesures fermes per contenir i disminuir la propagació del virus. Aquestes mesures inclouen complir amb els consells de l’Organització Mundial de la Salut i altres autoritats de salut, respectar les restriccions de viatge on n’hi hagi, arribar amb temps a Espanya per donar temps a la quarantena i garantir l’accés a les màscares», van explicar fonts oficials de GSMA.

Entre aquestes mesures figura la millora de les tasques de neteja i desinfecció en els punts de contacte més freqüents, com zones de restauració, lavabos, entrades i sortides del recinte, pantalles tàctils d’ús públic, entre altres. No es descarta que els assistents hagin de tocar els terminals en exposició amb guants. 

La GSMA també recorda que s’augmentarà l’assistència mèdica in situ, que s’ha posat en marxa una campanya de conscienciació sobre les mesures a seguir i que el personal està format i entrenat sobre el protocol d’higiene i desinfecció.

L’organització del Mobile també posarà a disposició dels interessats guies de salut i de recomanacions higièniques als hotels i mitjans de transport de la ciutat, i assenyala que s’han donat els consells pertinents a les marques sobre com netejar i desinfectar els seus espais. A més de totes aquestes mesures, en l’última setmana s’han instal·lat cartells que recorden als assistents diverses recomanacions d’higiene, s’ha establert un protocol de canvi de micròfon per als ponents i s’ha recomanat fins i tot als assistents que evitin les encaixades per saludar-se.

Notícies relacionades

Els plans per evitar la propagació del virus inclouen el consell de respectar les restriccions de viatge establertes i arribar abans a Espanya per dur a terme una ‘autoquarantena’ si fos necessari.

En la presentació de l’esdeveniment, la GSMA va xifrar en 110.000 els participants de tot el món esperats per a aquesta edició, una part dels quals procedeixen de la Xina, i va estimar en 492 milions d’euros l’impacte econòmic de la fira.