SECTOR FARMACÈUTIC

Neuraxpharm compra Easypharm i crea una filial a Àustria

La firma ha ampliat la seva presència física a vuit països en els últims 12 mesos

1

1

2
Es llegeix en minuts

El Grup Neuraxpharm, empresa farmacèutica europea especialitzada en trastorns del sistema nerviós central (SNC), ha anunciat la creació d’una filial a Àustria i l’adquisició d’Easypharm  OTC GmbH, una empresa privada austríaca especialitzada en productes sense recepta per a la cura de la salut. Amb les seves oficines centrals a prop de Viena, Easypharm es dedicarà exclusivament al sector dels productes de Consumer Healthcare (sense recepta), principalment a través de les seves dues marques Easysleep Easyrelax.

Easypharm comercialitzava fins ara els seus productes a Àustria a través de la seva pròpia filial de vendes Frank & Co, que subministra més del 70% de les farmàcies del país. Neuraxpharm mantindrà l’equip directiu d’Easypharm per proporcionar la continuïtat del negoci.

Neuraxpharm està especialitzada en el tractament de trastorns del sistema nerviós central (SNC), amb presència directa a Alemanya, Espanya, França, Itàlia, República Txeca, Suïssa, Eslovàquia, Regne Unit, Polònia, Hongria, Portugal i ara Àustria.

El mercat d’Àustria en aquest tipus de productes de salut (SNC) té un valor aproximat de 560 milions d’euros. Neuraxpharm ha ampliat la seva presència a vuit països més en els últims 12 mesos, de manera que Àustria es converteix ara en el dotzè mercat europeu on Neuraxpharm té una presència directa.

Recolzada per fons assessorats per Apax Partners, Neuraxpharm desenvolupa i comercialitza medicaments de valor afegit, medicaments genèrics estàndard i productes de Consumer Healthcare, com probiòtics i altres nutracèutics. Present amb els seus productes a més de 50 països, Neuraxpharm també fabrica productes farmacèutics i principis actius en les seves pròpies plantes de fabricació a Espanya, Inke (a Castellbisbal) i Lesvi (a Sant Joan Despí).

El seu producte principal per al tractament de l’insomni, Consumer Healthcare, amb la seva combinació de melatonina, valeriana i llúpol, lidera a Àustria el mercat de fàrmacs de venda lliure que afavoreixen el son.  Easysleep es comercialitza en diverses presentacions úniques en forma de tauletes, polvoritzadors i infusions. Easyrelax, per la seva part, redueix l’estrès, la tensió nerviosa i la intranquil·litat.

Notícies relacionades

L’adquisició d’Easypharm va acompanyada del llançament a Àustria del probiòtic de Neuraxpharm, NeuraxBiotic Spectrum, un «psicobiòtic» que modula l’eix intestí-cervell. Les operacions de Neuraxpharm a Àustria passaran a formar part de la Regió Europa Central, que actualment ja inclou Alemanya i Polònia. Serà dirigida per Olaf Krampe, responsable de la regió Europa Central de Neuraxpharm i actual director general de

La transacció anunciada avui s’afegeix a les adquisicions d’altres empreses dedicades a productes de Consumer Healthcare realitzades per Neuraxpharm l’any passat: S.T.U. GmbH, de Suïssa i Farmax, de la República Txeca. Aquestes adquisicions han convertit l’àrea de Consumer Healthcare en una part significativa dins del negoci de Neuraxpharm i que ja representa el 10% de les vendes, amb un creixement del 45% l’últim any.