SALUT

Fedefarma i Xarxafarma firmen un acord estratègic

La cooperativa de distribució farmacèutica, líder a Catalunya i Comunitat Valenciana, entra com a accionista a la xarxa de farmàcies i consolida el seu vessant de firma de serveis

48148594 591

48148594 591 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La cooperativa Fedefarma, el principal distribuïdor de productes per a farmàcies de Catalunya i la Comunitat Valenciana va anunciar aquest dilluns un acord amb la xarxa de farmàcies Xarxafarma pel qual Fedefarma entra com a accionista i converteix la cooperativa en un dels seus principals distribuïdors. Xarxafarma mantindrà el seu equip executiu, la independència comercial i la marca.

L’acord permetrà a Xarxafarma millorar la seva capacitat d’accés a productes gràcies a la seva integració en l’òrbita de Fedefarma, que gestiona una cartera de més de 118.000 referències i set magatzems i està a punt d’impulsar la seva nova gran instal·lació logística de Palau-Solità i Plegamans (Vallès Occidental).

Aquest acord farà possible generar noves sinergies entre les dues entitats, especialment en implantar sistemes de fidelització, negocis ‘online’ i campanyes de màrqueting, entre d’altres.

Xarxafarma està especialitzada en serveis a farmàcies i com a central de vendes, amb servei a 520 farmàcies de Catalunya i la Comunitat Valenciana, i amb una facturació superior als 30 milions d’euros. Per la seva part, Fedefarma va tancar el 2019 amb una facturació de 700 milions d’euros i prop de 3.000 socis. És líder de distribució farmacèutica a Catalunya i Castelló i amb dades de creixement a la resta de la Comunitat

Notícies relacionades

Valenciana, la quota de mercat se situa en les dues autonomies en el 24%.

L’acord ha sigut firmat pel president de Fedefarma, Vicenç Joan Calduch, i el president de Xarxafarma, Lluís Pla Cama. Durant la firma, Calduch va destacar «la satisfacció de la cooperativa per unir forces amb actors que, igual que nosaltres dediquen tot el seu esforç a fer créixer la farmàcia».  Per la seva part, Lluís Pla va destacar que les dues companyies tenen ADN similars i col·laboraran en el desenvolupament de nous serveis per a les farmàcies associades.