Patronal

Glovo s'adhereix a Foment del Treball

L'empresa digital de repartiment, valorada en més de 1.000 milions d'euros, s'uneix a la patronal catalana per reforçar la seva capacitat d'influència

foment-y-glovo-1-1

foment-y-glovo-1-1

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’empresa digital de repartiment Glovo s’ha adherit a la patronal catalana Foment del Treball. Així ho han fet públic les dues parts aquest dimarts en un comunicat. La firma fundada per Óscar Pierre i valorada recentment en més de 1.000 milions d’euros, s’uneix a l’organització empresarial presidida per Josep Sánchez Llibre per guanyar capacitat d’influència i «potenciar el sector tecnològic» a Catalunya. En plena batalla jurídica per tot Espanya per aclarir si el seu sistema de repartiment basat en treballadors autònoms és legal o no, Glovo reforça així la seva capacitat de ‘lobby’.

La vinculació d’aquesta empresa digital de repartiment fundada a Barcelona amb el món patronal no és nova i és que el juliol del 2019 la CEOE va aprovar formalment la incorporació d’aquesta empresa a la gran patronal espanyola. «La nostra adhesió a Foment ens permetrà posar de relleu els interessos d’un sector d’activitat en auge, amb gran valor per a la societat, el mercat laboral i el comerç local», ha manifestat Glovo en un comunicat sobre l’acord amb la patronal catalana.

L’organització laboral de Glovo s’organitza, a grans trets, en dues grans divisions. D’una banda, la seva plantilla interna, formada per més de 500 treballadors assalariats; la majoria al seu quarter general a Barcelona i un perfil ‘techie’. I, de l’altra, el múscul mitjançant el qual reparteix les seves entregues demanades pels usuaris via aplicació mòbil. Aquest segon l’integren més de 7.000 treballadors autònoms a tot Espanya i actualment els tribunals i la Inspecció de Treball està posant en dubte la seva legalitat.

Notícies relacionades

Fins ara s’han fet públiques un total de 20 sentències judicials, 12 en contra del model d’autònoms i 8 a favor. Les contràries consideren que els ‘riders’ actuen de facto com a falsos autònoms i que la seva relació amb l’empresa hauria de ser de treballadors assalariats. Inspecció de Treball, en aquest sentit, ha resolt de manera unànime en l’esmentada línia i ha imposat requeriments de més de 12 milions d’euros a Glovo a gran part de les principals ciutats espanyoles.

L’acord de Glovo amb Foment del Treball s’ha anunciat un dia després que prengués possessió el nou equip de Govern, entre els quals hi ha la ministra de Treball, Yolanda Díaz. La nova titular de la cartera de Treball és una ferma defensora de la interpretació que els ‘riders’ són assalariats.

Temes:

Catalunya Glovo