La Xina rebaixarà els aranzels a més de 850 productes

El règim de Xi Jinping facilitarà l'entrada de productes al seu país a partir de l'1 de gener per ajudar a reforçar la seva economia

Chinese President Xi Jinping reviews the honour guard during a welcome ceremony with Suriname’s President Desi Bouterse (not pictured) at the Great Hall of the People in Beijing, China November 27, 2019. REUTERS/Florence Lo

Chinese President Xi Jinping reviews the honour guard during a welcome ceremony with Suriname’s President Desi Bouterse (not pictured) at the Great Hall of the People in Beijing, China November 27, 2019. REUTERS/Florence Lo / FLORENCE LO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Xina començarà el 2020 obrint les portes de la seva economia. A partir del pròxim 1 de gener la potència rebaixarà els aranzels a les importacions de 859 classes de productes el valor agregat de les quals va superar els 350.000 milions de dòlars (315.747 milions d’euros) el 2018.

Segons ha anunciat el Ministeri de Finances de la Xina la llista inclourà des de la carn de porc congelada a semiconductors i compostos per a medicaments contra la diabetis o el càncer. La nova llista de productes bàsics subjectes a la reducció d’aranzels respon a la necessitat d’«optimitzar l’estructura comercial i promoure un desenvolupament econòmic d’alta qualitat».

Aquesta llista de productes que es veuran beneficiats a partir per la rebaixa provisional d’aranzels és sensiblement més extensa que la del 2019, quan es van incloure 706 entrades, inclosos productes de consum com vi o marisc, als quals s’hi uniran d’altres com semiconductors, la carn de porc congelada o els alvocats.

Així mateix, la Xina aplicarà un aranzel zero a les importacions de terres rares, així com a les de diversos components de medicaments contra el càncer, la diabetis o les importacions de vacunes i hemoderivats.

MENYS TAXES ALS AMICS

D’altra banda, el Ministeri xinès ha anunciat que a partir de l’1 de gener del 2020 es reduiran les taxes aplicades a les importacions procedents de països i regions amb els quals Xina manté acords bilaterals i «compromisos aranzelaris preferents», incloent Nova Zelanda, Perú, Costa Rica, Suïssa, Islàndia, Singapur, Austràlia, Corea del Sud, Xile, Geòrgia i el Pakistan.

A més, amb l’excepció de Guinea Equatorial, la Xina continuarà aplicant un règim aranzelari preferent a països menys desenvolupats amb els quals ha establert relacions diplomàtiques.

Notícies relacionades

Segons va indicar la Comissió Aranzelària del Consell d’Estat de la Xina, «els ajustaments responen a la necessitat d’ampliar les importacions de determinats productes bàsics, fomentar el desenvolupament coordinat del comerç i avançar en la construcció de la Franja i la Ruta».

Així mateix, a partir de l’1 de juliol del 2020, la Xina implementarà un aranzel reduït sota el règim de concessions a «nacions més afavorides» a 176 productes tecnològics, que veuran així ajustats els seus gravàmens, cosa que contribuirà a reduir els costosd’importació  i permetre a aquestes economies «compartir el desenvolupament de la Xina».