19 set 2020

Anar al contingut

NEGOCI AMENAÇAT

Un directiu d'HP alerta que el conflicte a Catalunya pot afectar les inversions

El president de l'impressió 3D a Sant Cugat adverteix de la inestable situació política a Catalunya

El grup té 12 línies de negoci i 2.400 empleats a Catalunya

Efe

Un directiu d'HP alerta que el conflicte a Catalunya pot afectar les inversions

Robert Ramos

El president del negoci d’impressió 3D d’HP, Ramon Pastor, ha advertit que la cronificació de les protestes generades per la situació política de Catalunya suposaria un «problema greu» que podria repercutir en les decisions d’inversió del grup al seu centre de Sant Cugat (Vallès Occidental, Barcelona).

HP té a Sant Cugat 12 línies de negoci i allotja les seus mundials del grup d’impressió de gran format i de 3D, i al centre treballen uns 2.400 empleats de més de 60 nacionalitats.

Tot i que els disturbis que s’han registrat a Barcelona i Catalunya després de la sentència del procés, que han inclòs talls de carreteres i una vaga general, no han afectat el centre perquè no hi ha producció, Pastor assegura que el fet que hi hagi «inestabilitat», sobretot a Barcelona, «mai és bo».

Les inversions es decideixen als EUA

«Sobretot quan les inversions es decideixen a Palo Alto», ha explicat l’executiu, i ha afegit que, a l’hora de valorar on es fan les inversions, no només es té en compte la competitivitat dels diferents centres, sinó també l’ambient que hi ha, i «que hi hagi conflicte i manifestacions no ajuda gens».

Ramon Pastor assegura que, de moment, aquesta situació no ha afectat el centre de Sant Cugat i espera que la situació «millori».

Segons Pastor, una de les bases de l’èxit del centre català és que Barcelona és un pol d’atracció per al talent, per una sèrie de factors intangibles, com que hi ha bones universitats, bon clima, a més bons centres de treball, i «si aquesta equació es trenca» tothom perd.