mercat de renda variable

Holaluz surt a borsa amb una revalorització del 22,11%

La companyia aterra al MAB per finanaciar els seus plans de creixement

zentauroepp51139056 hola luz191129132304

zentauroepp51139056 hola luz191129132304 / Enric Fontcuberta

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Les accions d’Holaluz han començat a cotitzar aquest divendres en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB) amb una revalorització del 22,11%.  Les accions de la companyia van sortir al mercat amb un valor de 7,78 euros per títol, cosa que li donava una capitalització superior als 160 milions d’euros. Després de la primera subhasta, el valor ha arribat als 9,50 euros per títols, cosa que representa una revalorització del 22,11%.

La presidenta de la companyia, Carlota Pi, juntament amb Oriol Vila i Ferran Nogué (socis fundadors) s’ha encarregat de realitzar el toc de campana al parquet de la Borsa de Barcelona que marca l’inici de la cotització. «Volem ser una palanca per a un millor món», ha dit Pi. «Aquest és l’inici per a una nova etapa: un món cent per cent renovable», ha defensat. La sortida a borsa és el pas previ per desenvolupar un pla de negoci que el 2023 suposa arribar al milió de clients i 50.000 instal·lacions fotovoltaiques al mercat.

Holaluz és la vint-i-unena empresa que s’incorpora a aquest mercat de BME el 2019 i ‘HLZ’ serà el seu codi de negociació. Impulsa Capital ha sigut l’assessor registrat en l’operació i GVC Gaesco Valores actuarà com a proveïdor de liquiditat.

La firma, amb un ‘free float’ (capital flotant) del 25,25% de les accions, aterrarà al ‘parquet’ després de tancar una ampliació de capital de 30 milions d’euros entre inversors institucionals, espanyols i internacionals, i individuals, combinada amb una oferta de venda d’accions per valor de 10,4 milions d’euros per part dels socis fundadors i Axon Capital Partners.

L’ampliació de capital de 30 milions d’euros se suma a la realitzada el juliol passat per import de 10 milions d’euros, subscrita íntegrament per Geroa EPSV. Després d’aquesta operació, els socis fundadors de l’empresa mantenen el 48,750%, Axon Capital Partners es queda amb un 17,88% i Geroa passa a tenir el 8,125%.

Holaluz és una societat que aposta per les energies renovables, l’autoconsum i la generació distribuïda. «Col·locant el client al centre de les seves decisions per construir una relació de llarg termini basada en la confiança», explica el fullet informatiu. La generació que distribueix procedeix de petites instal·lacions basades en fonts renovables i localitzades en llocs pròxims a les càrregues. «La visió de la societat és connectar persones a l’energia verda», amb la idea d’acompanyar els clients al camí cap a un nou model sostenible. La companyia va tancar el primer semestre amb un volum de negoci de 190 milions d’euros i un benefici brut d’explotació de 2,5 milions. Comptava amb una plantilla de 190 treballadors.

Objectiu de l’ampliació

Notícies relacionades

L’objectiu estratègic de la sortida a borsa és potenciar el pes de la companyia al mercat domèstic d’instal·lacions fotovoltaiques, però també afrontar la firma de futurs contractes de subministrament a llarg termini i preu pactat. Es proposa invertir en el desenvolupament d’un model de generació distribuïda, mitjançant sistemes per a l’anàlisi, desenvolupament i gestió de projectes i la inversió directa en actius de generació distribuïda.

Es proposa, així mateix, la captació de nous clients, cosa que en el passat ha estat limitat per la limitació dels fons generats per la pròpia operativa de la societat. També es planteja l’adquisició de participacions minoritàries en plantes de generació d’energia renovable. Aquestes inversions serviran com a instrument de recolzament a l’estratègia de firmes d’acords de compravenda a llarg termini d’energia. 

Temes:

Energia Holaluz