Mobilitat

Uber perd la llicència per operar a Londres

L'autoritat del transport londinenc no permet a la multinacional del transport renovar els seus permisos, davant dels errors de seguretat detectats per als passatgers

uber data breach settlement 85077-c8a13

uber data breach settlement 85077-c8a13 / Seth Wenig (AP)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’autoritat del sistema de transports de Londres ha denegat a Uber la concessió d’una nova llicència com a operador privat a la capital britànica, al considerar que l’empresa «no és apta ni adequada» com a conseqüència dels errors detectats en la seguretat dels passatgers. Transport for London (TfL) ha considerat que «no pot renovar la llicència» d’Uber London Limited i ha recordat que la companyia operava des del setembre passat amb una llicència transitòria de dos mesos, mentre es recollia més informació sobre problemes de seguretat observats.

En aquest sentit, TfL ha destacat que Uber ha fet diversos canvis positius en aspectes de la seva cultura, lideratge i sistemes des que va obtenir la llicència el juny del 2018, incloent una relació transparent i productiva amb l’autoritat de transports de Londres.

No obstant, ha identificat un patró d’errors per part de la companyia que inclou diverses infraccions que posaven en risc els passatgers i la seva seguretat, i ha assenyalat que, malgrat abordar alguns d’aquests problemes, «TfL no confia que problemes similars no tornaran a passar en el futur, la qual cosa l’ha portat a concloure que la companyia no és apta i adequada en aquest moment».

L’autoritat londinenca assenyala que un problema clau detectat va ser que els sistemes d’Uber permetessin a conductors no identificats pujar les seves fotografies als comptes d’altres conductors, cosa que els permetia recollir passatgers fent-los creure que eren el conductor contractat i posant així en perill la seguretat dels passatgers. Així mateix, es va detectar un altre error pel qual conductors acomiadats o suspesos podien crear un compte d’Uber i transportar passatgers, la qual cosa novament va comprometre la seguretat d’aquests.

Notícies relacionades

«TfL reconeix els passos fets per Uber per prevenir aquest tipus d’activitat. No obstant, és preocupant que els sistemes d’Uber semblin haver sigut manipulats de manera relativament fàcil», apunta el supervisor. La companyia compta ara amb un termini de 21 dies per apel·lar la decisió i podrà continuar donant servei durant l’hipotètic procés. Així mateix, l’autoritat assenyala que Uber pot implementar els canvis necessaris per demostrar davant dels tribunals que és apta i adequada per al servei en el moment de resoldre’s l’apel·lació.

«La seguretat és la nostra prioritat absoluta», ha assenyalat Helen Chapman, directora de Llicències, Regulació i Càrrega de TfL, per a qui malgrat que Uber hagi fet millores, «és inacceptable que hagi permès que els passatgers pugessin a minitaxis amb conductors potencialment sense llicència i sense assegurança».

Temes:

Uber Londres