energia

Holaluz debutarà en borsa amb un valor de 160 milions

La firma especialitzada en renovables tanca un ampliació de capital prèvia de 30 milions d'euros

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Holaluz començarà a cotitzar al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) divendres que ve, 29 de novembre, amb un preu de sortida de 7,78 euros, la qual cosa suposa una capitalització borsària de 160 milions d’euros, segons ha informat la tecnològica d’energia verda. La firma, amb un ‘free float’ del 25,25% del capital, aterrarà al ‘parquet’ després de tancar una ampliació de capital de 30 milions d’euros entre inversors institucionals, espanyols i internacionals, i individuals, combinada amb una oferta de venda d’accions per valor de 10,4 milions d’euros per part dels socis fundadors i Axon Capital Partners.

Holaluz, especialitzada en energies renovables, ha ressaltat que es tracta de l’operació d’incorporació al mercat més gran en la història del segment d’empreses en expansió del MAB, amb demanda en tots els tipus d’inversors, tant d’internacionals com d’espanyols. De fet, l’oferta ha quedat subscrita més de dues vegades al preu finalment fixat per a la transacció, amb l’adjudicació a més de 120 inversors.

Malgrat «l’enorme» demanda, la companyia ha decidit no incrementar el volum de l’ampliació de capital, per estar prou cobert el pla d’expansió fins al 2023. Els accionistes tampoc s’han plantejat posar més títols a la venda. L’ampliació de capital de 30 milions d’euros se suma a la realitzada el juliol passat per import de 10 milions d’euros, subscrita íntegrament per Geroa EPSV. Després d’aquesta operació, Axon Capital Partners es queda amb un 17,88%, des d’una mica més del 27% que tenia anteriorment i Geroa, que va desembarcar en la companyia amb un 10% i va asseure un representant al consell d’administració d’Holaluz, es quedarà ara amb una participació lleugerament superior al 8%.

dilució dels socis

Notícies relacionades

L’operació implicarà una dilució per als socis fundadors –Carlota Pi, que és la presidenta executiva, Oriol Vila i Ferran Nogué– i el directiu Carles Leg, que fins ara tenien el 63% i passaran al 48,75%. Els tres empresaris tenien fins ara un 19,95% cadascun i Leg, per la seva part, un 3,15%. Al principi no tenien la intenció de subscriure nous títols.

El pla d’Holaluz és destinar els nous fons per realitzar campanyes de màrqueting. L’empresa considera que així podrà incrementar la seva cartera de clients. El pla de negoci remès per Holaluz al MAB implica facturar 1.000 milions d’euros el 2023, cinc vegades més dels 194 milions de l’exercici comprès entre juliol del 2018 i juny del 2019. Alhora, l’ebitda passaria dels 3,16 milions d’euros actuals a superar els 72 milions d’aquí a quatre anys.

Temes:

Energia Holaluz