A Sant Quirze del Vallès

Nou ERO en la indústria catalana: Huayi Compressor planteja 164 acomiadaments

La companyia de propietat xinesa preveu liquidar gairebé la meitat de la plantilla i argumenta causes econòmiques

sant-quirze-laboral

sant-quirze-laboral / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El fabricant industrial Huayi Compressor ha comunicat aquest dimecres als treballadors del seu centre a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) la seva intenció d’acomiadar un total de 164 treballadors, dels 350 que manté en plantilla. Així ho ha fet públic el sindicat CCOO, les fonts del qual traslladen que la voluntat de la companyia és emportar-se part de la producció a la Xina. Comercialment l’empresa opera sota la firma Cubigel Compressors.

Notícies relacionades

Huayi Compressor és una empresa dedicada a la producció de compressors hermètics, component pensat per a les neveres. Concretament la fàbrica de Sant Quirze està enfocada als sectors del comerç i l’hostaleria, no al consum particular. «L’empresa fa temps que arrossega pèrdues i ens ha comunicat que s’està plantejant la viabilitat de tot el grup», ha explicat el president del comitè d’empresa del centre de Sant Quirze. Aquesta és l’única planta que aquest fabricant xinès té a Espanya i la va obtenir després d’un concurs de creditors declarat el 2012 pels anteriors propietaris.

La fàbrica que avui és propietat de Huayi Compressor va ser edificada sota la firma d’Unidad Hermética, el 1975. El 2012 l’empresa llavors propietària, Appliances Components Companies, va declarar un concurs de creditors i els treballadors ja van protagonitzar diverses protestes sobre això. El 2013, Huayi Group adquireix Cubigel Compressors i funda Huayi Compressor Barcelona, SLM.