Serveis mínims de la vaga general del 18 d'octubre a Catalunya

Et detallem els mínims establerts per avui al metro de Barcelona, Rodalies de Renfe i altres serveis públics essencials

piquetegirona

piquetegirona

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Aquests són els serveis mínims establerts per la Generalitat per a la vaga general d’avui 18 d’octubre, convocada pels sindicats independentistes Intersindical-CSC ila IAC  [segueix també les últimes notícies de la vaga general a Catalunya en directe]:

Índex

-<a href="#metro">Metro i bus de Barcelona i Rodalies Renfe</a><br/>-<a href="#transporte">Resta de transport públic</a><br/>-<a href="#colegios">Escoles, instituts i guarderies</a><br/>-<a href="#universidades">Universitats</a><br/>-<a href="#hospitales">Hospitals i CAP</a><br/>-<a href="#farmacias">Farmàcies</a><br/>-<a href="#terceraedad">Tercera edat</a><br/>-<a href="#puerto">Port de Barcelona</a>

Metro i bus de Barcelona i Rodalies Renfe

Resta de transport públic

Col·legis, instituts i guarderies

Per als més petits, és a dir, a les guarderies o llars d’infants, s’ha de garantir el servei d’un terç de la plantilla.

Hospitals i CAP

Als centres d’atenció primària (CAP) la Generalitat ha fixat un mínim del 25% del servei ordinari. No obstant, els serveis d’urgència tenen l’obligació d’operar amb normalitat.

Als hospitals s’han de garantir els tractaments de radioteràpia quimioteràpia en situacions urgents i de necessitat vital i, en altres situacions, depèn del criteri del facultatiu que atengui el malalt.

Així mateix, s’atendrà l’activitat quirúrgica inajornable derivada de l’atenció urgent i greu, a criteri de la direcció mèdica.

Farmàcies

Respecte a les farmàcies, aquestes han d’operar amb els mateixos números que en un torn de guàrdia i nit.

Tercera edat

Notícies relacionades

Als centres de dia els serveis mínims són d’un funcionament normal en el servei de restauració i del 50% en la resta de serveis.

Port de Barcelona

Els estibadors del port de Barcelona han decidit en assemblea afegir-se a les aturades convocades per l’Intersindical-CSC i l’IAC, tot i que ho faran de forma parcial, de vuit del matí a vuit de la nit. En vista d’aquest anunci i qualsevol altre treballador que decideixi secundar les aturades, l’autoritat portuària ha decretat uns serveis mínims que hauran de garantir el funcionament del 50% dels accessos. Això es traduirà en què hi haurà habilitades les entrades del Moll Adossat (P2), Moll Costa (P25), encreuament al carrer 3 amb el carrer A (P30) i Moll de l’Energia (P31).