Planta de Martorell

Seat interromp la seva producció per les protestes i envia 6.800 treballadors a casa

La firma automobilística tanca la línia de producció de la seva planta de Martorell a causa dels talls viaris de les Marxes per la Llibertat

zentauroepp38105680 barcelona  19 04 2017 economia   cadena de montaje del coche191017140630

zentauroepp38105680 barcelona 19 04 2017 economia cadena de montaje del coche191017140630 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La fàbrica de Seat Martorell interromprà la seva línia de producció des de la tarda d’aquest dijous i durant tot el divendres a causa de les afectacions provocades per lesMarxes per la Llibertat. Una de les columnes que tenen previst arribar a Barcelona aquest divendres, en què també hi ha convocada una vaga general, passa pels voltants de Martorell, la qual cosa previsiblement provocarà dificultats en la mobilitat dels treballadors i en la logística de subministraments. És per això que Seat i el comitè d’empresa han pactat paralitzar la línia de producció des del torn de tarda d’aquest dijous fins a tot divendres. Fet que implicarà enviar a casa 6.900 treballadors, segons xifres de la companyia. 

Notícies relacionades

Fonts consultades de Seat han volgut aclarir que la interrupció de la producció afecta una part dels 15.000 treballadors que fa servir entre la planta de Martorell i la Zona Franca i que respon a qüestions organitzatives, no polítiques. «No és un tancament patronal», insisteixen. La companyia qualifica l’acte com a fruit de la «responsabilitat» envers els seus treballadors i confia poder recuperar la producció no feta en torns compensatoris durant el que queda d’any. Una flexibilitat contemplada en el conveni col·lectiu. 

Seat encara no ha decidit si interromprà també la seva línia de producció a la Zona Franca, on operen 800 treballadors, tot i que estudiarà l’esmentada possibilitat depenent de les afectacions que tinguin les mobilitzacions durant divendres, en què hi ha convocada una vaga general. Els sindicats majoritaris a Seat no secunden la protesta, però les afectacions viàries poden decantar l’empresa a optar per l’opció del tancament parcial.