Reaccions

El sindicalisme català mostra el rebuig unànime a la sentència

Les patronals, Foment del Treball i Pimec, encara no s'han pronunciat

huelga-general-catalunya

huelga-general-catalunya

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Rebuig unànime delssindicats  catalans a la sentència condemnatòria del judici del procés als líders independentistes. Els principals sindicats amb representació entre els treballadors de Catalunya han reaccionat ràpidament a l’anunci de les penes, que consideren desproporcionades, «inacceptables» o exigint l’alliberament immediat dels condemnats. Les patronals, Foment del Treball i Pimec, encara no s’han pronunciat públicament sobre això.

Els sindicats amb més representació, CCOO i UGT, s’han posicionat en primera instància a través dels seus respectius comptes de Twitter i han mostrat la seva oposició a les penes i a la judicialització del procés en si. No obstant, les seves executives es troben actualment reunides d’urgència i s’han citat a detallar la seva posició àmpliament a les 13 h a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, mitjançant la lectura pública d’un comunicat conjunt amb altres entitats de caràcter social, com la FAVB o Lafede.

 

El sindicat majoritari entre la Funció Pública catalana i amb forta representació a les escoles públiques i el col·lectiu de metges de la pública, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), ha exigitl’«amnistia»per als condemnats i ha mostrat el seu recolzament a les diferents mobilitzacions que tinguin lloc en les pròximes hores o setmanes que protestin en l’esmentada direcció, segons fonts de l’organització.

Notícies relacionades

Una altra central amb recent pes entre el funcionariat català, l’obertament independentista Intersindical-CSC, ja havia anomenat la setmana passada, en cas de publicació de la «injusta» sentència aquest dilluns, als seus afiliats a afegir-se a les manifestacions convocades per «Òmnium [Cultural], ANC, Marxes per la Llibertat o Tsnumai Democràtic»; segons van publicar en el seu compte de Twitter.

Aquests dos sindicats, l’Intersindical-CSC i l’IAC, són les centrals convocants de la vaga general a Catalunya que tindrà lloc el pròxim divendres 18 d’octubre. Aquesta protesta, inicialment prevista per a l’11 d’octubre però posposada set dies, està oficialment convocada sota premisses laborals (com la derogació de les reformes del PSOE i el PP o per un salari mínim per a Catalunya de 1.200 euros). No obstant, des de diferents àmbits, i ateses les dates, apunten cap a les motivacions polítiques d'aquesta per habilitar laboralment un gran dia d’aturades per a l’independentisme o qualsevol que vulgui afegir-se a un rebuig frontal de la sentència.