Per 300 milions d'euros

Telefónica compra el 50% del negoci d'alarmes de Prosegur a Espanya

La companyia podria pagar l'operació amb accions pròpies

A man walks past a Telefonica building in Barcelona  Spain  February 26  2016  REUTERS Albert Gea

A man walks past a Telefonica building in Barcelona Spain February 26 2016 REUTERS Albert Gea / ALBERT GEA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Telefónica i Prosegur s’alien en l’àmbit de la seguretat. L’operadora que presideix José María Álvarez-Pallete ha comprat el 50% del negoci d’alarmes de Prosegur a Espanya per 300 milions d’euros, segons han informat les dues companyies en els fets rellevants a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La transacció, que encara haurà de ser sotmesa a l’aprovació de les autoritats corresponents, està subjecta als «ajustaments estàndard en aquest tipus de transaccions» sobre deute, capital circulant i clients existents en el moment del tancament de l’operació. Però Telefónica podria pagar-la, en tot o en part, en accions pròpies en autocartera, passant Prosegur a ser accionista de Telefónica.

Una aliança estratègica amb la qual les dues entitats busquen «accelerar» el desenvolupament del negoci d’alarmes a Espanya i «evolucionar» l’oferta ja existent de serveis de seguretat residencial i per a negocis en un moment incipient de l’internet de les coses i la casa connectada que explotarà amb l’arribada de la cinquena generació de tecnologies de telefonia mòbil (5G).  

Així, segons explica Telefónica en un comunicat, Espanya representa una oportunitat «significativa» de creixement en aquest segment. Als últims exercicis, afegeix, el mercat espanyol d’alarmes ha experimentat «importants taxes de creixement» i s’espera que aquesta tendència s’incrementi durant els pròxims anys amb la llar connectada.

Notícies relacionades

La col·laboració entre Prosegur i Telefónica té per objectiucapturar  aquesta oportunitat. Així, Telefónica aportarà «una capacitat d’innovació permanent enfocada al desenvolupament de noves aplicacions, capacitats i recursos per ampliar l’oferta de seguretat a la llar», així com l’alta capacitat de distribució, recursos i capil·laritat comercial del grup, mentre que Prosegur suma el seu reconeixement i experiència com a líder en l’àmbit de la seguretat.

Les empreses han acordat explorar oportunitats de col·laboració entre les seves unitats de Capitals de Risc: Prosegur Tech Ventures i Telefónica Open Future. «Treballarem per desenvolupar una nova proposta de serveis molt més completa i innovadora per als nostres clients», assenyala el conseller delegat de Prosegur, Christian Gut. El seu homòleg a Telefónica, Ángel Vilá, remarca el valor d’aquesta aliança com un pas més en l’objectiu de Telefónica «d’estar cada dia més presents en la vida dels nostres clients, amb una oferta més gran de serveis per a la llar».