protesta a palau

Els cambrers de la Moncloa fan vaga per retards en les nòmines

Els 40 treballadors del servei de restauració del palau presidencial protesten contra l'empresa licitadora i denuncien una «falta de compromís» del Govern

moncloa

moncloa

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els cambrers, cuiners i auxiliars del palau de la Moncloa estan en vaga. Els 40 treballadors del servei de restauració de la residència presidencial han decidit parar aquest divendres i concentrar-se davant les portes de Pedro Sánchez per denunciar els retards en el pagament de les nòmines que pateixen, per part de l’empresa gestora del servei, Dulcinea Nutrición SL, segons ha explicat el sindicat CCOO. Els treballadors també declaren que els problemes amb el cobrament de les nòmines no són una cosa nova ni d’aquesta legislatura ni de l’actual companyia licitadora, la qual cosa, segons la seva opinió, evidencia una «falta de compromís real de l’Administració» a l’hora d’assignar prou recursos per al correcte funcionament de l’esmentat servei. 

Notícies relacionades

«Som a dia 13 i els treballadors encara no han cobrat la nòmina d’agost», denuncia la secretària d’acció sindical de CCOO serveis a Madrid, Raquel Blanco. La dirigent sindical lamenta que els retards són recurrents des d’abans que Dulcinea Nutrición assumís la gestió del servei de restauració de la Moncloa el juliol del 2017 i que fins i tot van arribar a pactar amb l’empresa un compromís de cobrament entre els dies 1 i 5 del mes següent; quan l’habitual és cobrar l’últim dia feiner del mes treballat. És per això que Blanco explica que els treballadors tenen interposades tres denúncies a Inspecció de Treball per impagaments. 

El personal de restauració de la Moncloa no ha sigut l’únic que ha sortit a protestar aquest divendres, ja que els 15 empleats del Centre Nacional d’Investigacions Metal·lúrgiques (CENIM), gestionats també per Dulcinea Nutrición SL, denuncien que encara tenen pendent de cobrar les nòmines de juliol i agost.