Comerç

El tràfic de contenidors al Port de Barcelona creix el 2,8% fins al juliol

El moviment de mercaderies puja, impulsat per la via de les importacions, ja que les vendes a l'estranger baixen

zentauroepp37821594 contenedores barcelona190731090454

zentauroepp37821594 contenedores barcelona190731090454 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tràfic de contenidors del Port de Barcelona ha crescut el 2,8% en els primers set mesos de l’any al canalitzar 2 milions de TEU, la unitat de mesura de capacitat utilitzada en el transport marítim. Les importacions van nodrir el moviment, ja que aquestes van créixer en nombres de contenidors en el 3,7%, mentre que els destinats a les exportacions van registrar una caiguda del 5,8% dels contenidorsd’exportació. Per la seva part, els de transbord, és a dir, els descarregats per tornar a ser embarcats cap a la destinació final, es mantenen estables.

Així ho constaten les dades registrades pel Port de Barcelona, publicades aquest dimarts en un comunicat en què ha detallat que els països amb més protagonisme en els intercanvis registrats fins al juliol han sigut l’Aràbia Saudita (+9,2%), el Japó (+8%), els Estats Units (+7,8%) i Egipte (+6%).

Notícies relacionades

En total, el trànsit del port ha registrat 40,6 milions de tones, un volum estable respecte a l’any anterior, amb increments destacables dels líquids a granel (+1,9%), sobretot d’hidrocarburs com el gasoil i el gas natural. 

Quant a passatgers, la infraestructura catalana ha rebut 2,4 milions de viatgers, incloent-hi usuaris de ferris i de creuers, la qual cosa suposa un 3,4% més que en el mateix període de l’any passat. 

Temes:

Comerç Empreses