Empreses

Bayer ven per 6.857 milions d'euros a Elanco el seu negoci de salut animal

L'operació permet a la firma alemanya completar les seves desinversions i a la nord-americana convertir-se en la segona companyia mundial més gran del sector

zentauroepp44501051 file photo  the corporate logo of bayer is seen at the headq180801181733

zentauroepp44501051 file photo the corporate logo of bayer is seen at the headq180801181733 / Marco Bello

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup químic i farmacèutic alemany Bayer ha arribat a un acord definitiu per a la venda de la seva divisió de salut animal a l’empresa nord-americana de serveis veterinaris Elanco per 6.857 milions d’euros, en efectiu i accions, segons van informar les dues companyies. Els dos grups empresarials esperen completar la transacció a mitjans del 2020.

L’operació, que permet a Bayer completar abans del termini previst les desinversions anunciades el novembre del 2018, contempla el pagament en efectiu de 4.800 milions d’euros, a més de l’entrega de 2.057 milions d’euros més en accions d’Elanco.

“La sortida del negoci de salut animal representa la transacció més gran realitzada com a part de les mesures iniciades per Bayer el novembre del 2018”, va assenyalar el president del consell d’administració de Bayer, Werner Baumann. Aquesta operació arriba després de les vendes de les marques Coppertone i Dr. Scholl’s i del 60% de Currenta.

Notícies relacionades

Per la seva part, l’adquisició del negoci de Bayer en l’àrea de salut animal permetrà a Elanco crear la segona companyia mundial més gran del sector i accelerarà l’estratègia d’innovació i productivitat de la nord-americana. El negoci de salut animal de Bayer va facturar 1.624 milions d’euros a l’exercici fiscal 2018.

“La unió entre Elanco i Bayer Animal Health reforça i accelera la nostra estratègia, transforma la nostra cartera amb la incorporació de marques per a mascotes ben conegudes i augmenta la nostra presència en mercats clau emergents”, va declarar el president i conseller delegat d’Elanco, Jeffrey N. Simmons.

Temes:

Animals Empreses