sistema de pensions

Granado: "Si algú comença a treballar als 28, no es pot jubilar com el seu avi"

El secretari d'Estat de Seguretat Social defensa augmentar l'edat de jubilació en alguns sectors

zentauroepp48989743 granado190717092248

zentauroepp48989743 granado190717092248 / Roman G Aguilera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari d’Estat de Seguretat Social en funcions, Octavio Granado, ha manifestat aquest dimarts que és necessari augmentar l’edat de jubilació en alguns sectors per la tardana incorporació al món laboral dels joves.

"Si algú comença a treballar als 28 o 29 anys no pot pretendre jubilar-se com el seu avi, que començaria als 14", ha indicat en el curs d’estiu de la Universitat de Màlaga ‘El sistema de pensions a debat: reformes o canvi de model’.

Ha matisat que cal garantir que els que van començar a treballar molt aviat puguin retirar-se en una edat digna, perquè "no té sentit amargar la vida la gent", segons assenyala un comunicat de la institució acadèmica.

També ha advocat per aplicar reformes que consolidin la durabilitat del sistema i aconsegueixin que s’hi incorporin les persones que encara estan fora de l’àmbit de protecció de la Seguretat Social, alhora que s’aconsegueixi la seva coexistència amb l’esperança més gran de vida dels espanyols.

Pensions mínimes "raonables"

Granado ha assenyalat que el sistema garanteix un nivell de vida "molt acceptable", perquè les pensions mínimes són "raonables" i ha comentat que "la gent sap que cotitzar és un bon negoci perquè després genera bones prestacions".

Notícies relacionades

Sobre la preocupació social pel manteniment del sistema públic de pensions, s’ha mostrat convençut: "Elsistema de pensions és sostenible, perquè és la primera necessitat política de la democràcia".

Sobre les reformes, apel·la a la responsabilitat dels polítics i al consens entre empresaris i sindicats per reconfigurar les cotitzacions.