marxa enrere

Fiat Chrysler retira l'oferta de fusió amb Renault

El grup FCA considera que no es donen les condicions polítiques a França perquè sigui un èxit.

b394816a-f773-4b99-909b-cd83f1797b82-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EFE

La junta del grup automobilístic Fiat Chrysler (FCA) va anunciar dimecres en un comunicat que ha retirat la seva proposta de fusió realitzada al grup Renault a causa que no es donen les condicions polítiques a França perquè sigui un èxit.

FCA afegeix que continua "fermament convençuda" de la raó convincent i transformadora" de la seva proposta.

Anteriorment, el Consell d’Administració de Renault havia notificat a París que a petició de l’Estat francès, principal accionista, no s’ha pogut pronunciar finalment aquest dimecres sobre la proposta de fusió. 

El diari ‘The Wall Street Journal’ va assenyalar que FCA va retirar la seva proposta de fusió després que la japonesa Nissan, que manté una aliança amb Renault es negués a recolzar la fusió i que el Govern francès sol·licités retardar el vot per aprovar l’operació.

Les fonts consultades pel rotatiu nord-americà van assenyalar que els dos representants de Nissan en el consell d’administració de Renault estaven retenint el seu recolzament a l’operació, que està valorada en uns 40.000 milions de dòlars.

El consell d’administració de Renault s’havia reunit la nit de dimecres per estudiar la proposta, però l’actitud dels representants de Nissan hauria impossibilitat l’arribada de l’acord, van indicar Bloomberg i Dow Jones.

El consell d’administració de Renault va emetre un comunicat en el qual va assenyalar que "no ha pogut prendre una decisió a causa del desig expressat pels representants de l’Estat francès d’ajornar el vot a un consell posterior".

Proposta en revisió

El comunicat també assenyala que el consell es va reunir sota la presidència de Jean-Dominique Senard "per continuar revisant amb interès la proposta rebuda de FCA per a una potencial fusió al 50/50 entre Renault SA i FCA".

El ministre francès de Finances, Bruno Le Maire, havia indicat en una entrevista radiofònica que el primer requisit per procedir amb la fusió era que es realitzés entre l’aliança Renault-Nissan, que també inclou Mitsubishi, i FCA.

Per a França és un requisit que la fusió "es faci en el marc de l’aliança entre Renault i Nissan" que "cal consolidar", va dir Le Maire.

Des que es va saber a finals de maig la proposta de FCA a Renault, els socis japonesos del fabricant francès han mostrat la seva fredor davant de la fusió.

El CEO de Nissan Motor, Hiroto Saikawa, va considerar aquest dilluns que malgrat les noves oportunitats de negoci, la fusió "alteraria significativament l’estructura" de la companyia francesa.

La proposta de FCA contempla que la companyia fusionada estigui legalment domiciliada a Holanda, un país neutre, però sobretot molt favorable quant a fiscalitat. No obstant, les seves accions cotitzarien a les borses de París, Milà i Nova York.

Notícies relacionades

El grup italo-nord-americà diu esperar sinergies anuals superiors als 5.000 milions d’euros d’un conjunt la capitalització borsària del qual hauria de superar els 30.000 milions i que vendria 8,7 milions de vehicles.

Tota aquesta polèmica ha afectat la salut financera de Renault, que a primera hora d’aquest dijous ja havia perdut més del 7,7% del seu valor en borsa. 

Temes:

Renault Empreses