28 set 2020

Anar al contingut

Supermercats

Letterone demana a la CNMV eliminar el nivell d'acceptació mínim de l'opa sobre Dia

Després de sol·licitar rebaixar el nivell d'acceptació del 35,5% del capital al 21%, el fons d'inversió de Mikhaïl Fridman demana eliminar-lo "per complet"

Sara Ledo

Letterone demana a la CNMV eliminar el nivell d'acceptació mínim de l'opa sobre Dia

Juan Medina

L’opa del magnat rus Mikhaïl Fridman sobre Dia es comença a embolicar. Si fa una setmana el fons Letterone demanava reduir del 35,5% del capital al 21% el nivell d’acceptació mínim per resoldre amb èxit l’opa, aquest dilluns ha sol·licitat a la CNMV eliminar "per complet" aquest llindar.

En un fet rellevant emès a la Comissió Nacional del Mercat de Valores (CNMV), Fridman demana permís per eliminar el mínim necessari per saldar amb èxit l’opa, però sempre que el regulador accepti mantenir el preu de 0,67 euros per títol com a "preu equitatiu".

El terme 'preu equitatiu' fa al·lusió a un preu no inferior al pagat pels títols de l’empresa en els 12 mesos previs a l’oferta –l’octubre del 2018, Mikhaïl Fridman va comprar accions a 3,73 euros–. Però l’inversor rus es nega a augmentar el preu de 0,67 euros l’acció i es vol acollir a una excepció de la normativa a l’al·ludir que la societat es troba "de forma demostrable en serioses dificultats financeres".

El fons d’inversió del magnat rus havia demanat el passat dia 30 d’abril reduir el llindar mínim del 35,5% del capital al 21% a causa de les dificultats que estava trobant Fridman per aconseguir augmentar la participació dels accionistes. Els minoritaris han posat en perill l’opa al considerar que el preu de 0,67 euros per acció suposa "malvendre" la companyia, però Fridman no està disposat a canviar de preu.

Temes: Supermercats