El 2018

La Seguretat Social torna 26,1 milions a gairebé 25.000 autònoms que van cotitzar de més

El Ministeri de Treball inicia els tràmits per retornar als ocupats que van compaginar la seva activitat per compte propi amb un treball assalariat

GRAF2893. MADRID, 22/01/2019.- La ministra de Trabajo, Magdalena Valerio, interviene durante el pleno del Congreso de los Diputados, hoy en Madrid. EFE/ J.P.Gandul

GRAF2893. MADRID, 22/01/2019.- La ministra de Trabajo, Magdalena Valerio, interviene durante el pleno del Congreso de los Diputados, hoy en Madrid. EFE/ J.P.Gandul / J.P.Gandul (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La tresoreria de la Seguretat Social va començar dilluns passat a reemborsar d’ofici un total de 26,12 milions d’euros a 24.871 treballadors autònoms que durant l’any 2018 van cotitzar en règim de pluriactivitat, és a dir, que van compaginar la seva activitat per compte propi amb un treball assalariat. L’inici d’aquesta devolució, que ja va ser avançada per EL PERIÓDICO, ha sigut comunicada aquest dimarts pelMinisteri de Treball.

Els beneficiaris d’aquest retorn seran aquelles persones que hagin cotitzat simultàniament per contingències comunes en un dels règims del sistema (considerant la suma d’aportacions empresarials i del treballador) i també cotitza en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) per una quantitat igual o superior a 12.917,37 euros.

Notícies relacionades

Segons estableix la llei general de la Seguretat Social, la tresoreria general torna d’ofici als treballadors per compte propi l’excés de quotes ingressades al RETA quan es produeix la situació de pluriactivitat. En canvi, el reemborsament es realitza posteriorment en els casos d’especialitats en la cotització que dificultin fer-ho en aquest termini o quan resulta necessària l’aportació de dades per part de l’interessat. La xifra que reconeix la Tresoreria General de la Seguretat Social com a devolució no pot superar el 50% de la quota efectivament ingressada al RETA.

La quantia que es retornarà aquest any als treballadors en règim de pluriactivitat és una dada molt similar a la corresponent al 2017, quan 24.735 autònoms van rebre un total de 25,5 milions.