05 juny 2020

Anar al contingut

energia

Repsol va mantenir els resultats fins al març

El grup energètic va guanyar 608 milions en el primer trimestre, gairebé la mateixa suma que fa un any

Repsol va mantenir els resultats fins al març

Chema Moya

Repsol va aconseguir un benefici net de 608 milions d’euros entre el gener i el març, xifra similar als 610 milions que va guanyar en el primer trimestre del 2018 (-0,3 %), ha informat aquest dimarts la petroliera, que va mantenir els resultats malgrat la baixada de preus en els mercats internacionals.

El resultat net ajustat CCS (un cop descomptada la variació en el valor de les existències i els resultats extraordinaris) va avançar un 6%, fins als 618 milions, malgrat el descens del preu del barril de petroli brent (6%), de referència a Europa, i la interrupció de la producció a Líbia.

El resultat brut d’explotació (ebitda) va ser de 1.810 milions d’euros, un 0,3 % més; mentre que en termes ajustats va descendir el 0,7 %, fins als 1.803 milions.

El negoci d’Upstream (exploració i producció) va donar un resultat net ajustat de 323 milions, un 12,5% més; gràcies que la parada a Líbia i els menors preus de realització del cru i del gas van ser compensats per uns menors costos exploratoris, entre d’altres, i l’apreciació del dòlar davant l’euro.

A Dowstream (refinament, química, mobilitat, lubricants, ‘trading’, comercialització de gas i electricitat), el resultat CCS va baixar el 5% i es va situar en 404 milions, llastat per la caiguda dels negocis de GLP i gas a l’Amèrica del Nord i Espanya, per la suavitat de l’hivern, i malgrat el bon comportament dels negocis de refinament, ‘trading’ i química.

Al tancament del trimestre, el deute net de Repsol sumava 3.686 milions, un 7,2 % més que a 31 de desembre, degut, principalment, a les operacions discrecionals de compra d’autocartera.

Incloent-hi arrendaments, el deute se situa en 7.457 milions d’euros, segons els comptes remesos per la petroliera a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

"Aquests resultats mostren la solidesa de Repsol i la seva capacitat d’adaptació i generació de valor en qualsevol escenari", ha afegit la companyia en un comunicat.

La companyia va produir entre el gener i el març 700.000 barrils equivalents de petroli diaris (bep/d), davant dels 727.000 bep/d registrats entre el gener i el març de l’any anterior degut, principalment, al cessament de l’activitat a Líbia, on les operacions es van reprendre el passat 4 de març.

Al llarg del trimestre, Repsol va dur a terme treballs en set pous durant el període, dels quals quatre van tenir un resultat positiu.