conflictivitat

Air Nostrum cancel·la 148 vols a partir d'aquest dilluns per la vaga de pilots

Els primers tres dies de la setmana les aturades afectaran uns 10.000 passatgers

zentauroepp47136188 lorenzo190227151300

zentauroepp47136188 lorenzo190227151300 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts

La vaga convocada pel Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) ha obligat Air Nostrum a cancel·lar a partir d’aquest dilluns 148 vols que s’havien programat per a aquesta setmana.

Durant els tres primers dies de l’aturada, dilluns, dimarts i dimecres, es veuran afectats prop de 10.000 passatgers. La companyia manté el 76,4% dels 627 vols programats pels serveis mínims decretats per la Direcció General d’Aviació Civil per a aquells tres dies.

Els clients afectats per aquestes cancel·lacions podran optar pelreemborsament dels bitllets o la reubicació en vols alternatius.

Els serveis mínims contemplen el 100% dels vols amb origen o destinació a lesBalears, les Canàries i Melilla i els vols en obligació de servei públic a territoris peninsulars (Almeria-Sevilla, Badajoz-Madrid i Badajoz-Barcelona), entre el 29% i el 31% dels vols entre ciutats espanyoles on l’alternativa sigui inferior a cinc hores, i entre el 45% i el 47% per als que superin les cinc hores i per als que uneixin aeroports espanyols amb ciutats estrangeres.

Els clients que hagin adquirit els seus bitllets a través d’iberia.com rebran un missatge d’Iberia, companyia per a la qual Air Nostrum opera els vols afectats, sobre la incidència que s’hagi produït. Si han adquirit els bitllets a través d’una agència de viatges, serà aquesta la que contacti amb els clients. En cas de no rebre cap notificació, poden contactar amb Serviberia (901 111 500) o amb la seva agència de viatges per veure les alternatives disponibles.

Air Nostrum va afirmar en un comunicat que manté una actitud negociadora per intentar desconvocar les aturades i que està fent tot el possible per minimitzar els trastorns que aquesta vaga provoca en els passatgers que viatjaran aquells dies.

Notícies relacionades

La companyia publicarà pròximament el llistat de vols cancel·lats per als dies 22, 23 i 24 d’abril, dates en què també hi ha convocades aturades per part del Sepla.