SECTOR BANCARI

Oliu anuncia un pla d'eficiència per a la filial TSB del Regne Unit

El president del Banc Sabadell descarta que l'entitat faci cap ampliació de capital o redueixi la política de dividends

zentauroepp46788875 josep oliu190201135117

zentauroepp46788875 josep oliu190201135117 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha explicat aquest dimecres que presentaran un nou pla per al banc britànic TSB entre finals del tercer trimestre i principis del quart.

A la roda de premsa prèvia a la junta general d’accionistes a Alacant, seu social del banc, Oliu ha afirmat que la nova consellera delegada de TSB, Debbie Crosbie, té fixat com a "primer mandat" quan prengui possessió del càrrec al maig fer un pla d’eficiència i creixement per a la filial al Regne Unit. Ha concretat que dins d’aquest pla d’eficiència no descarten incloure un pla d’alineament de les oficines amb el nou model del Banc Sabadell, en el qual es detallaria quantes oficines podrien resultar afectades.

Notícies relacionades

Oliu ha descartat que l’entitat faci cap ampliació de capital o canviï la política de dividends per reforçar la solvència de l’entitat davant la desconfiança d’alguns bancs d’inversió sobre la seva capacitat per assolir la taxa objectiu sense aplicar mesures extres.

El Banc Sabadell ha tancat l’últim any un centenar d’oficines, un procés d’ajustament que preveu que continuï en els pròxims exercicis de forma gradual i "natural", a mesura que els usuaris utilitzin cada vegada més les noves tecnologies per relacionar-se amb l’entitat. Oliu ha explicat que els tancaments d’oficines de l’últim any s’han portat a terme "de manera discreta", principalment en nuclis urbans, procés que "anirà seguint any rere any" coincidint amb la generalització de la banca mòbil. Oliu té previst renovar com a president del banc durant quatre anys més si avui el ratifica la junta.