energia

Iberdrola inverteix 300 milions en una planta solar a Extremadura

La instal·lació, que funcionarà el 2020, tindrà una potència de 500 MW

Planta solar fotovoltaica a la localitat de Beneixama (Alacant).

Planta solar fotovoltaica a la localitat de Beneixama (Alacant). / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

La companyia elèctrica Iberdrola ha iniciat la construcció a la localitat de la província de BadajozUsagre  de la planta fotovoltaica més gran d’Europa, que compta amb 500 megawatts (MW) de potència i suposarà una inversió pròxima als300 milions d’euros.

Així s’ha posat de manifest aquest dilluns durant l’acte de posada de la primera pedra i instal·lació del plafó inaugural d’aquesta planta fotovoltaica, denominada Núñez de Balboa, i que ha comptat amb la presència del president d’Iberdrola, Ignacio Galán, i el president de la Junta d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, així com nombroses autoritats de la regió.

Després de la instal·lació aquest dilluns del plafó inaugural de la planta, en la seva construcció hi arribaran a treballar més de 1.000 persones, i la seva posada en marxa està prevista per al 2020.

Notícies relacionades

Durant la seva intervenció, el president del grup Iberdrola, Ignacio Galán, ha destacat que "aquesta megainstal·lació renovable", com ho és la central fotovoltaica Núñez de Balboa, "es convertirà en punta de llança per ratificar el lideratge d’Extremadura, Espanya i la Unió Europea en la transició cap a un sistema energètic més sostenible".

La planta, segons ha explicat Galán, ocuparà una superfície d’unes 1.000 hectàrees i generarà energia neta suficient per proveir 250.000 persones, xifra superior a la població de les ciutats de Càceres i Badajoz.