Renovació

Seat inverteix 21 milions per formar 15.000 treballadors

La firma automobilística destina el 16,7% més de recursos per reciclar la seva plantilla, pensant en la reconversió digital

 

  / NURIA PUENTES

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La firma automobilística Seat va augmentar el 16,7% el 2018 passat els recursos que destina a la formació dels 15.000 treballadors de la plantilla, fins als21 milions d’euros.  Així ho han confirmat fonts de l’empresa, que declaren que en l’exercici de l’any anterior hi van destinar un total de 18 milions d’euros. Per a aquest 2019 la companyia declina fer previsions d’inversió, tot i que des del comitè d’empresa afirmen que d'aquí a dues setmanes presentaran als representants dels treballadors les línies mestres dels plans de formació d'aquest any.

Notícies relacionades

La firma espanyola va augmentar el 247% la seva oferta de cursos el 2018 i va posar en marxa 'Always Learning', un programa formatiu amb què posa a disposició de tots empleats un catàleg de 150 cursos en modalitat presencial i en línia. Les temàtiques que s’ofereixen van des de programes tècnics de 'data science', 'machine learning' o 'business analytics', fins a programes dirigits al desenvolupament d’habilitats professionals com metodologies 'agile' o gestió de projectes.

Empresa i sindicats coincideixen en la importància de la formació, sobretot en competències tecnològiques i digitals, per adaptar-se als canvis que està experimentant el sector. "A Seat som molt conscients que, en el futur, hi haurà professions que avui encara no s’han inventat. La nostra gent ha d’estar preparada", ha assenyalat la responsable de Formació de Seat, Laura Carnicero, en un comunicat.