Ocupació

Valerio promet derogar part de la reforma laboral abans de les eleccions

La titular de Treball assegura que el Govern derogarà abans de dissoldre les Corts els aspectes més lesius per als treballadors de la reforma laboral

jkpu7vfctw2w57gniu33n51100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha assegurat aquest dilluns que el Govern derogarà alguns dels aspectes més lesius per als treballadors de la reforma laboral del PP. Així ho ha manifestat en una entrevista a Telecinco, en què ha insistit que "encara queden dies" per tirar endavant algunes mesures "preacordades" amb els sindicats, com el registre obligatori de la jornada, recuperar la ultraactivitat, la primacia del conveni sectorial sobre el d’empresa i la reforma de la subcontractació.

Valerio ha parlat de realitzar abans dels comicis "alguns retocs" en la reforma laboral, res de "fer grans reformes". El compromís de la titular de Treball és "donar una petita empenta" a qüestions que ja es van preacordar amb els sindicats al desembre i que estan molt debatudes, sense encara consens, al Congrés dels Diputats.

"Evidentment, via llei seria impossible, però, en fi, encara queden dies fins a la dissolució de les Cambres, i després segueix funcionant la Diputació Permanent, és a dir, que encara queda temps", ha declarat Valerio, fent referència al mecanisme del decret llei. Una eina a la qual s’ha negat recórrer durant tot el mandat i que ara contemplen, una vegada convocades les eleccions. "Encara queda temps", ha afegit.

Notícies relacionades

Així mateix, el Pacte de Toledo fa més de dos anys que treballa per aconseguir un acord en matèria de pensions, igual com els interlocutors socials, ha dit la ministra, que ha recordat que "són temes que ja estan tan debatuts i amb preacords, que només cal donar una petita empenta per tirar-los endavant".

Una altra de les mesures que el Govern ha anat negociant durant els mesos passats amb patronals i sindicats és recuperar els subsidis per a aturats majors de 52 anys, que l’Executiu de Mariano Rajoy va restringir fins als 55 anys. Aquesta política va ser de les primeres consensuades amb les centrals, però el Govern va optar per vincular la seva recuperació a l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat. Una vegada rebutjats pel Congrés i convocades les eleccions, el president Pedro Sánchez en va anunciar aquest cap de setmana passat la reactivació via reial decret.