REORGANITZACIÓ

CaixaBank diu que hi "deixarà la pell" per tancar un ERO amb acord

Gortázar demana "realisme" als sindicats

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha assegurat que l’entitat hi “deixarà la pell” per tancar amb acord l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha anunciat i ha demanat als representants sindicals la mateixa actitud, tot i que també els ha demanat “realisme” per entendre els canvis que han d’afrontar. 

“Buscarem, amb tota la feina que sigui necessària, un acord. Hi deixarem la pell per arribar a aquests acords i demanem als representants sindicals el mateix, sent realistes que cal canviar algunes coses”, ha apuntat el conseller en la presentació de resultats del 2018 a València.

Jordi Gual, president de CaixaBank, ha destacat que “la nostra trajectòria ens avala” i ha apostat que, com en situacions anteriors, la negociació es tancarà amb “acord, que estic segur que és la voluntat de les dues parts”.

El president ha remarcat que el context marca “un canvi digital, tipus baixos i creixements de mercat molt reduïts”. I ha emmarcat la decisió en “un exercici de prudència, d’anticipar esdeveniments futurs per estar en una millor situació quan arribin”.

Posicions distants

Gortázar ha admès que en aquests moments es parteix de “posicions diferents” per les dues partsm, però ha remarcat que “ha de partir de la base del reconeixement d’una realitat, la manera de fer banca està canviant i hem d’adaptar-nos”.

“Hem de tenir la cintura i flexibilitat per prendre les decisions en un any bo”, ha apuntat. 

En un primer moment l’entitat va estipular que hi hauria entre 2.200 i 2.500 afectats, tot i que podria rebaixar aquest impacte. La setmana que ve està previst que informi de les condicions que ofereix per acollir-se a l’expedient.

Gortázar no ha volgut donar ni terminis ni una previsió del cost que suposarà per a l’entitat. “No estem en situació d’estimar els costos perquè és part del procés de negociació, és prematur. Els terminis que ens agradarien són tancar-lo com més aviat millor, però lògicament en una negociació hi ha dues parts i volem que els nostres representants sindicals tinguin temps per entendre les mesures que estem prenent”, ha deixat anar.

“Més que la data, necessitem una soluciona satisfactòria, tot i que el que busquem és una solució satisfactòria i que arribi aviat”, ha afegit.

Pobles i sous

El conseller delegat ha vinculat la voluntat de l’entitat de seguir en municipis petits i de mantenir la xarxa d’oficines rurals amb aquest procés. “No abandonarem els pobles, mantindrem les oficines rurals, però necessitem flexibilitat laboral per mantenir l’estructura i en ocasions pot ser amb menys empleats o amb canvis de càrrecs”, ha assenyalat. 

Notícies relacionades

Gortázar ha negat que s’hagi plantejat una rebaixa dels sous dels treballadors, però no ha volgut garantir que el 100% de les baixes siguin voluntàries, com han reclamat els sindicats. 

“Farem tot el possible i l’impossible, ja que el que volem és que també ho facin ells, perquè és pel bé de la companyia i dels seus 36.000 empleats”, ha dit com a conclusió.