Segons els sindicats

La vaga a la fàbrica de Nestlé a Girona paralitza la producció

Els sindicats xifren en un seguiment del 97% el seguiment entre la plantilla de 750 persones de la primera aturada en 18 anys

nestle-girona

nestle-girona

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

La producció de la planta de Nestlé Girona està paralitzada pel seguiment massiu de la primera vaga que viu la fàbrica en 18 anys, segons afirmen les diferents forces sindicals. Les centrals ha xifrat en el 97% dels 750 empleats els que han decidit secundar les aturades en els torns de nit i matí, dins de la pugna per negociar el nou conveni col·lectiu amb l’empresa. La companyia, per la seva part, encara no ha ofert dades pròpies de seguiment i ha esperat a avançar informació a la tarda.

El conflicte entre Nestlé i la plantilla de Girona, que fabriquen la gamma cafetera de Nescafé, càpsules 'Dolce gusto’ o descafeïnats, arriba després de més de nou mesos d’infructíferes negociacions per pactar les condicions d’un nou conveni col·lectiu d’empresa. Des del comitè d’empresa, diverses centrals denuncien la pèrdua de poder adquisitiu que els treballadors han patit durant els últims vuit anys, amb increments salarials per sota de la inflació. Aquesta pèrdua la xifren en entre el 2% i el 3%.

Notícies relacionades

Les posicions es van mantenir fins a última hora encallades i la proposta que la companyia va traslladar un dia abans de l’inici de la vaga no va satisfer les centrals. Fonts de la companyia confirmen que la seva oferta era d’un increment fix del’1,5%, més un 0,5% variable en funció del creixement orgànic de la companyia a tot Espanya. Hi afegien un 2% més en funció de si es complien determinats objectius de vendes també a escala estatal.

Les centrals corroboren aquestes xifres, però les matisen. "Aquest 0,5% ve dividit en dos trams d’objectius que aquest 2018 ja no es van aconseguir", explica un dels delegats de la UGT, Lluís Parra. També afegeix que la variable del 2% és un complement més en format de paga extra i que no es consolida sobre les taules salarials. "Amb aquestes xifres no recuperarem el poder adquisitiu perdut", declara un dels seus homòlegs de la CGT, Josep Maria Martínez. La proposta de les centrals és d’un increment fix del 3%.