CONCESSIÓ

El Govern obre un expedient a Acciona per recuperar ATLL

rjulve43666411 pla mig del conseller de territori i sostenibilitat  dami  c180610103854

rjulve43666411 pla mig del conseller de territori i sostenibilitat dami c180610103854 / Andrea Zamorano

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

El Govern de la Generalitat ha iniciat un expedient administratiu per recuperar els actius de l’empresa de gestió de l’aigua ATLL, concessionada a Acciona.  La Generalitat ja va enviar una carta la setmana passada reclamant l’entrega de les instalacions, que al seu torn va provocar que Acciona presentés una demanda de mesures cautelaríssimes per evitar perdre la gestió des del passat 1 de gener, tal com estava previst al decret que va aprovar el Govern el juliol passat per donar una sortida a la sentència del Tribunal Suprem que va anul·lar el concurs en el qual es va decidir la concessió del servei el 2015.

Malgrat aquest enfrontament legal, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va manifestar aquest divendres que el subministrament de l’aigua està garantit en qualsevol cas, i va donar per fet el procés de liquidació del contracte que també acabarà en els tribunals, ateses les diferències entre la Generalitat i Acciona. El conseller va recordar que s’ha creat un ens públic per assegurar el servei i que s’ha subrogat els treballadors. 

El passat 28 de desembre, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebutjar parar de forma cautelar la sortida d’Acciona de la gestió d’Aigües Ter-Llobregat, com havia demandat l’empresa. El tribunal advertia que el fet que encara no s’hagi arribat a un acord entre les parts sobre el cost de la liquidació del contracte no suposava una mesura suficient per frenar la sortida d’Acciona d’ATLL.

Notícies relacionades

La companyia reclama a la Generalitat una indemnització de 1.074 milions d’euros (305 en concepte de liquidació del contracte de gestió del servei de proveïment d’aigua en alta Ter-Llobregat, més uns altres 769 milions en concepte de danys i perjudicis o lucre cessant per perdre una concessió que assegurava una gestió durant 50 anys i que ha quedat en sis). Per la seva part, el Govern només està disposat a oferir 53,8 milions d’euros a l’empresa.