privatització fallida

El Govern reconeix ara a Acciona el dret a reclamar 53,86 milions per ATLL

La Generalitat pretén prendre el control de la nova societat a partir de l'1 de gener

zentauroepp41199110 sociedad vista aerea de la desalinizadora del llobregat  en 180607143539

zentauroepp41199110 sociedad vista aerea de la desalinizadora del llobregat en 180607143539 / ATLL

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha corregit la seva primera versió i reconeix ara aAcciona  el dret a reclamar 53,86 milions per la liquidació del contracte de concessió de l’antiga Aigües Ter Llobregat (ATLL), invalidat pel Tribunal Suprem. El concurs, que es va celebrar el 2012 ha estat judicialitzat durant els últims sis anys a instàncies d’Aigües de Barcelona (Agbar), que va perdre la licitació. 

Fa unes setmanes, la Generalitat li va exigir a Acciona 38,4 milions, després que aquesta hagués reclamat més de 1.000 milions. La Conselleria de Territori explica que 46 milions dels 53,86 milions corresponen a impostos i tributs que ja havien sigut pagats per la companyia.

La Conselleria afirma a més que la nova proposta de liquidació del contracte segueix les pautes d’una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que deixava sense efecte la proposta inicial de la Generalitat, que va considerar que no era procedent indemnitzar ATLL i li reclamava, a més, 38,4 milions.

La Generalitat, que pretén assumir a partir de l’1 de gener la gestió de la nova ATL pública, ha notificat ja la proposta a la societat concessionària, que disposa ara de deu dies per realitzar les al·legacions que consideri oportunes.

Notícies relacionades

Al seu torn, el TSJC ha donat tres dies a la Generalitat perquè pugui presentar al·legacions davant de les mesures cautelaríssimes sol·licitades per Acciona, que el jutge ha rebutjat, per continuar prestant el servei d’aigua en alta que cobreix l’àrea metropolitana de Barcelona i altres comarques, amb més de quatre milions d’habitants.

Acciona va interposar un recurs contenciós-administratiu contra la resolució del conseller de Territori, Damià Calvet, del passat 20 de desembre, en què declarava l’acabament de la prestació efectiva del servei per part del consorci liderat per Acciona.

Temes:

ATLL Acciona