canvis a la zona noble d'Economia

Adeu a Rato al ministeri

Després de la retirada del seu retrat, s'hi col·locarà el quadro de Luis de Guindos

zentauroepp41535090 madrid 09 01 2017 congreso de los diputados  comparecencia d180109100241

zentauroepp41535090 madrid 09 01 2017 congreso de los diputados comparecencia d180109100241 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Ministeri d’Economia i Empresa ha procedit a fer una recol·locació de quadros, cosa que ha suposat la retirada de la zona noble del retrat de l’exvicepresident del Govern i exministre d’Economia, Rodrigo Rato–que se situarà en un lloc que encara s’ha de definir–, mentre que en les pròximes setmanes s’hi col·locarà el de l’exministre i actual vicepresident del BCE, Luis de Guindos.

Economia ha modificat l’emplaçament del lloc del quadro de Rodrigo Rato, si bé encara s’ha de definir la seva nova situació dins del ministeri, segons han confirmat fonts del departament de Nadia Calviño, que han explicat que s’està duent a terme un procés de recol·locació dels quadros.

L’exministre i expresident de Caja Madrid i Bankia va ingressar fa una mica més d’un mes a la presó madrilenya de Soto del Real per complir una condemna de quatre anys i mig per un delicte continuat d’apropiació indeguda en l’ús de les anomenades targetes ‘black’. En el moment del seu ingrés va demanar "perdó a la societat" per les conductes que l’han portat fins allà. Precisament aquests dies Rato està tornant a declarar a l’Audiència Nacional pel judici per la sortida a borsa de Bankia, amb peticions de fins a 12 anys de presó per als quatre principals acusats (Rato, José Luis Olivas, José Manuel Fernández Norniella i Francisco Verdú).

Estava penjat des del 2006

El quadro de Rodrigo Rato, realitzat pel prestigiós retratista Hernán Cortés, estava penjat al Ministeri d’Economia des de l’any 2006, tot i que dos anys abans se’n va penjar un altre al Ministeri d’Hisenda, departament del qual també va ser titular entre el 1996 i el 2000.

Notícies relacionades

A la zona on se situa el despatx del ministre hi ha els despatxos del cap de gabinet de la ministra i de diferents assessors del seu gabinet. La recol·locació de quadros d’exministres i alts càrrecs dels ministeris sol ser habitual en els departaments ministerials i hi ha uns terminis determinats per realitzar les modificacions.

En paral·lel, Economia ultima un acte per a la col·locació d’un retrat de l’exministre d’Economia Luis de Guindos, que va ser-ho entre el 2011 i el 2017, i actual actual vicepresident del Banc Central Europeu (BCE).

Temes:

Rodrigo Rato