sentència hipoteques

La banca es manté amb pujades en la borsa després de l'anunci de Sánchez

Els grans bancs registraven pujades de més del 2% a mitja sessió una vegada conegut el futur canvi legal

npc2nkxluvchwrnsw9v5921100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La banca està reaccionant sense sobresalts en la borsa després de l’anunci del president del Govern, Pedro Sánchez, que es modificarà la llei de l’impost sobre actes jurídics documentats perquè el que el pagui sigui el banc, però només a partir del canvi legal, és a dir, sense retroactivitat. Aquest era l’aspecte que més preocupava la banca i els inversors, i la reacció inicial en les borses sembla confirmar-ho. Mitja hora després de l’anunci, els cinc grans bancs espanyols, el Santander, el BBVA, CaixaBank, Sabadell i Bankia, continuaven registrant pujades percentuals superiors al 2% respecte a ahir, tot i que van frenar el ritme de pujada registrat en les primeres hores de la sessió borsària. 

Notícies relacionades

A mitja sessió, CaixaBank pujava prop d’un 3,5%. El seguien de prop el Banc Sabadell, amb una alça del 2,8%, el Banco Santander (+2,7%), Bankinter (+2,6%), Bankia (+2,1%) i el BBVA (+2%).

D’aquesta manera, els bancs recuperaven part dels gairebé 6.000 milions d’euros de capitalització que van perdre el 18 d’octubre passat, quan es va fer pública la sentència inicial de l’Alt Tribunal sobre l’impost hipotecari.