Resultats

Vidacaixa redueix en un 1,4% el seu benefici en els primers nou mesos del 2018

La filial asseguradora de CaixaBank va acumular un benefici net de 467,1 milions d'euros fins al setembre

1
Es llegeix en minuts

La companyia d’assegurances de Caixabank i entitat líder del sector assegurador a Espanya, VidaCaixa, va acumular un benefici net de 467,1 milions d’euros fins al setembre, un 1,4% menys que fa un any, a causa d’operacions extraordinàries que van tenir lloc el 2017, segons va informar l’entitat en un comunicat.

El total de primes i aportacions comercialitzades en aquests nou mesos va arribar als 7.702 milions d’euros, un 9% menys que en el mateix període de fa un any, a causa del creixement extraordinari que es va registrar l’any passat, especialment, en el primer trimestre. No obstant, les primes de VidaCaixa comercialitzades durant el segon i tercer trimestre ja mostren evolucions interanuals positives del 10% i el 2% respectivament. Les solucions de vida-risc són les que presenten un millor comportament, amb creixements del 23%.

Notícies relacionades

L’entitat, que manté el primer lloc en el rànquing de vida, amb una quota de mercat del 27,8%, també lidera el mercat de plans de pensions, amb el 24,2% del patrimoni total gestionat en aquests productes. A més, la companyia d’assegurances va augmentar en un 8,7% el nombre de clients a Espanya i Portugal, fins a arribar els 5,1 milions de clients a finals de setembre. 

En els primers nou mesos el volum de recursos gestionats va ascendir a 84.762 milions d’euros, un 15% més, 54.368 milions dels quals corresponen a assegurances de vida i la resta, a plans de pensions i EPSV. VidaCaixa va pagar 3.655 milions d’euros en prestacions, un 28,4% més que l’any passat.