Desacceleració

El creixement a la zona euro perd ritme fins a nivells del 2014

El PIB dels països de la moneda única augmenta el 0,2%, dues dècimes per sota que la resta de trimestres de l'any

ue

ue

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El creixement del producte interior brut (PIB) de la zona euro va baixar dues dècimes en el tercer trimestre de l’any, al 0,2%, des del 0,4% mantingut durant els tres mesos anteriors. Aquesta desacceleració deixa el ritme d’expansió més baix de l’economia de l’euro des del segon trimestre del 2014, segons les dades preliminars publicades aquest dimarts per l’Eurostat.

En comparació amb el tercer trimestre de l’any passat, el PIB de la zona euro va registrar un creixement del’1,7%, mig punt percentual per sota de la dada corresponent al segon trimestre. Es tracta de la pitjor dada de creixement interanual de l’eurozona des del quart trimestre del 2014.

Notícies relacionades

En el conjunt de la Unió Europea (UE), el creixement del PIB en el tercer trimestre es va moderar al 0,3%, des del 0,5% observat entre l’abril i el juny, per tant, registra l’expansió més feble des de mitjans del 2016, mentre que el creixement interanual del tercer trimestre va ser de l’1,9%, dues dècimes menys que en el trimestre precedent.

En la seva última compareixença davant la premsa, el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va admetre que les últimes dades mostren una evolució de l’economia de la zona euro "una mica més feble de l’esperat", tot i que el president del BCE va expressar la seva confiança que únicament es tracti d’"un impuls més feble, no d’un retrocés", assenyalant que els membres del Consell van coincidir a assenyalar que els riscos per a l’economia "estan equilibrats".

Temes:

PIB