SECTOR AERI

Easyjet planeja utilitzar avions elèctrics el 2030

Aquest tipus de naus aconsegueixen un estalvi energètic del 30%

easyjet-wright-electric

easyjet-wright-electric

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

La companyia de baix cost Easyjet planeja operar amb avions elèctrics (o almenys, híbrids) el 2030. Així ho ha anunciat el conseller delegat d’Easyjet, Johan Lundgren, que ha avançat aquest dilluns a Amsterdam els plans de desenvolupament juntament amb el seu soci tecnològic, la nord-americana Wright Electric.

L’aerolínia i Wright Electric han anunciat que ja treballen per adaptar un motor elèctric que fins ara està instal·lat en un avió de dues places a una altra nau de nou places, que podria realitzar el seu primer vol l’any que ve.

Notícies relacionades

"El següent pas serà adaptar-lo per a un avió de 50 places i, després, portar-lo a un avió de 180", ha destacat el directiu, que ha fixat el 2030 com a data per a l’estrena. L’aerolínia considera que aquest tipus de naus es podrien utilitzar en rutes d’uns 500 quilòmetres, com per exemple Londres-Amsterdam, la segona amb més vols d’Europa."L’estalvi de costos en energia seria del 30%, i en termes de contaminació, del 50%", ha agregat.

La companyia, que des del 2000 ha reduït en un 30% l’empremta de carboni per passatger, planeja reduir-la un 10% més el 2022.

Temes:

Easyjet