Líder patronal

Garamendi considera "trencat" el diàleg social després de la pujada del salari mínim a 900 euros

El president de Cepyme i fins ara únic canidat a liderar la CEOE considera "impossibles" les mesures del Govern

zentauroepp43970821 sindicatos patronal180625173034

zentauroepp43970821 sindicatos patronal180625173034

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Cepyme i vicepresident de la CEOE, Antonio Garamendi, ha afirmat que considera "trencat" el diàleg social entre el Govern i els sindicats després de la proposta del primerd’apujar el salari mínim interprofessional (SMI) als 900 euros. En l’àmbit general, el fins ara únic candidat a liderar la CEOE ha considerat les mesures de l’acord de Pressupostos assolit entre el Govern de Pedro Sánchez i Podem d’"impossibles" i que portaran el país "a un escenari pitjor del que ja hi ha a Espanya ara mateix".

Notícies relacionades

Així ho ha assenyalat aquest matí Garamendi en una entrevista a la COPE, en què també ha assegurat que l’acord "sorprèn i preocupa". De fet, Garamendi considera que "el futur del país no va per aquest camí". Per al líder de la patronal, la pujada a 900 euros pot afectar el treball, perquè "pot arribar un moment en què les empreses no puguin pagar ni contractar la gent". "L’important és invertir en formació i deixar de repartir pobresa i generar riquesa", ha remarcat.

Garamendi ha afirmat que tot i que Espanya està creixent per sobre de la mitjana europea, hi ha escenaris com la guerra aranzelària dels Estats Units, el ‘brexit’ o el desafiament català que poden afectar l’economia. "Ara no estem malament, però si ens passem, pot ser que ho estiguem", ha destacat, després d’afirmar que "és un moment de tranquil·litat i no de canviar les mesures ja establertes".