fiscalitat

La UGT demana al Govern que torni d'ofici la retenció a la maternitat

Josep María Álvarez reclama que les devolucions no es converteixin en un problema burocràtic

zentauroepp40704275 pepe alvarez  ugt171027180545

zentauroepp40704275 pepe alvarez ugt171027180545 / Juan Gonzalez

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El secretari general de la UGTJosé María Álvarez, ha demanat aquest dilluns a Hisenda que torni d’ofici la retenció de l’IRPF de les prestacions per maternitat, després que el Tribunal Suprem l’hagi considerat nul·la, i ha valorat positivament la intenció del Governd’igualar els permisos de paternitat i maternitat.

"Desitjaríem que Hisenda no faci passar ara un calvari a les dones i als homes a qui se’ls ha descomptat l’IRPF, quan hi ha una sentència del Suprem que diu que aquestes prestacions no han de pagar l’impost", ha afirmat Álvarez a Lleida en declaracions als mitjans.

Álvarez ha explicat que el seu sindicat ha demanat per carta a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, "que repari l’error i no hagi de fer-ho cada contribuent", ja que ha remarcat que és una reclamació costosa.

Per a Álvarez, igualar el permís de maternitat i de paternitat i que hagin d’utilitzar-lo els dos progenitors és bàsic per acabar amb la bretxa salarial i la falta d’igualtat per a les dones.

"Hi ha moltes empreses, ho sabem, que a l’hora de contractar una dona tenen en compte les baixes de maternitat. Si l’home està en les mateixes condicions, aquesta situació de discriminació amb seguretat desapareixerà", ha opinat.

Notícies relacionades

Sobre les pensions, ha demanat que es revalorin en relació amb el cost de vida de forma automàtica i desaparegui el factor de sostenibilitat, ja que ha apuntat que, "parlant clar, es retallarà la pensió entre un 30% i un 40%".

Finalment, ha recalcat que les pensions no tenen un problema de despesa sinó d’ingressos, i ha recordat que la seva organització recomana, entre altres propostes, eliminar els límits de les cotitzacions màximes, que segons el seu parer permetria generar molts ingressos.