Turisme

El Govern aposta per un turisme de qualitat en vista de l'alentiment en l'arribada de turistes

La ministra vol impulsar noves destinacions per augmentar la despesa turística

undefined44157137 la ministra reyes maroto anuncia las previsiones tursticas 180705122521

undefined44157137 la ministra reyes maroto anuncia las previsiones tursticas 180705122521 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El mes d’estiueig per excel·lència, agost, Espanya ha registrat el descens més gran del nombre de turistes en vuit anys, amb un 4,9% de turistes menys que l’any anterior. Una caiguda que es produeix després d’un any rècord (2017) en què van entrar en aquest país 81,8 milions de turistes estrangers i després que en els últims set mesos se’n rebessin 47,1 milions, 0,3% menys que l’any anterior. Unes dades que demostren l’alentiment del sector i que per a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, suposen una oportunitat pertraçar un full de ruta amb una estratègia basada en la qualitat.

Notícies relacionades

"El que hem de gestionar és quin model turístic volem, si volem un model basat en quantitat o qualitat", va explicar Maroto després d’inaugurar la 32a edició de la Trobada de l’Economia Digital i les Telecomunicacions. Per la ministra, "l’important és l’augment de la despesa turística" que aquest mes va ser un 3% més elevada que el mes d’agost del 2017, malgrat aquest alentiment dels fluxos d’entrada de turistes. "Això és senyal que les mesures que anem prenent van cap aquest turisme de qualitat", va afegir.

En aquest sentit, per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, les dades en general són "molt bones" i entre les principals mesures per impulsar aquest nou camí va citar la diversificació dels fluxos, és a dir, definir noves destinacions "a través de la informació i la digitalització" per fer front a aquells més saturats, i oferir millors destinacions per augmentar la despesa turística i l’estada mitjana.