nomenament

El Govern nomena Margarita Delgado subgovernadora del Banc d'Espanya

És la primera dona en aquest càrrec en els 189 anys d'història de la institució

zentauroepp44501400 margarita delgado180731173738

zentauroepp44501400 margarita delgado180731173738

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha nomenat  Margarita Delgado subgovernadora del Banc d’Espanya. Delgado completa la renovació al capdavant de l’institut monetari iniciada amb el nomenament de Pablo Hernández de CosPablo Hernández de Cos com a governador, que és qui l’ha proposat per al càrrec de número dos de la institució.

La nova subgovernadora, que té l’aval de la ministra d’Economia, Nadia Calviño, era fins ara la directora general adjunta del Mecanisme Únic de Supervisió (MUS). És llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials en la secció Economia de l’Empresa de la Universitat Complutense de Madrid i llicenciada en Tècniques de Gestió Bancària pel Banc d’Espanya, i va cursar el 'Management Programme' per l’IESE Business School. El 1991 va ingressar en el Cos d’Inspectors d’Entitats de Crèdit i Estalvi.

Notícies relacionades

Entre altres càrrecs, ha exercit els de cap d’Equips i inspectora d’Entitats de Crèdit i Estalvi, tècnica de Supervisió, directora del Departament de Supervisió (Banc d’Espanya), directora financera (Campsa), i, des del 2014 fins a l’actualitat, era directora general adjunta en la Direcció General Microprudencial Supervisió I del Banc Central Europeu.

L’elecció de Delgado, la primera dona que ocupa un càrrec d’aquest rang a Espanya, es produeix després que l’actual subgovernador del Banc d’Espanya, Javier Alonso, presentés la seva renúncia.