resultats semestrals

Bankinter creu que el Govern no podrà aprovar la taxa a la banca

El banc va guanyar 261,2 milones fins al juny, el 8,4% més

dancausa

dancausa

1
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar / Madrid

La consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa, ha assegurat aquest dijous quel’impost a la banca que prepara el Govern li sembla "tan injust" que "no creu" que l’Executiu l’aprovi. "Els bancs continuem guanyant-nosl’animadversió general, no hi ha ni el més mínim rigor en les decisions que es prenen", ha lamentat després de destacar que la seva entitat paga un tipus en societats del 27% i no compta amb actius fiscals diferits (DTAs, drets a un menor pagament d’impostos, com els del Santander).

L’executiva també ha qualificat de "simplificació absolutament errònia" que es justifiqui la nova taxa pels ajuts injectats a les entitats amb problemes: "S’han rescatat els dipositants de les caixes". En aquesta línia, ha recordat que Bankinter no ha rebut suports públics per comprar altres entitats i en canvi ha col·laborat en la reestructuració amb les seves aportacions al Fons de Garantia de Dipòsits o la seva entrada en l’accionariat de la Sareb. 

Notícies relacionades

Així mateix, ha advertit que l’impost pot "foragitar" els inversors i, a més, suposa un "desavantatge" perquè penalitza el sector bancari davant d’altres i tracta tots els bancs per igual. "Animaria el Govern a no anar pel camí de la pujada d’impostos sinó d’adoptar iniciatives perquè l’Estat ingressi més partint que les empreses i els ciutadans guanyin més", ha mantingut. La banquera també ha assegurat que la debilitat parlamentària de l’Executiu crea una "situació d’incertesa" i de "més fragilitat" que fa uns mesos. "Veurem en què acaba, si rep suport parlamentari. És aviat", ha afegit. 

Bankinter va guanyar 261,2 milions d’euros el primer semestre, el 8,4% més, gràcies a la millora dels marges de negoci. El benefici podria haver sigut superior, però l’entitat ha decidit aprofitar la solidesa dels seus comptes per incrementar les provisions per pagar possibles sentències desfavorables per les hipoteques multidivises. "No hem canviat de criteri, és per prudència. En la majoria dels casos les hipoteques es firmaven amb ple coneixement", ha defensat Dancausa.  

Temes:

Bankinter