Transports

Descartada la vaga en el 'handling' dels aeroports de tot Espanya

Els sindicats i la patronal del sector han ratificat per escrit un consens sobre els dos principals esculls de la negociació, cosa que evita la convocatòria formal de vaga

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els sindicats CCOOUGT i USO han tancat per escrit amb la patronal del sector ASEATA un acord sobre els dos principals esculls en la negociació pel nou conveni del personal que deixa serveis de càrrega i descàrrega de persones, mercaderia i equipatge a avions, denominat 'handling'. L’assoliment del preacord ha provocat que les diferents forces sindicals descartin definitivament la convocatòria d’una vaga als aeroports de tot Espanya, que, atès el procés de mediació vigent en el qual estan les parts, encara no tenia data de convocatòria.  

El document en el qual han estampat la firma tant la part social com l’empresarial ratifica el consens sobre els dos principals elements de la negociació del nou conveni col·lectiu, encallada des de fa més de dos anys. D’una banda, s’acorda una millora en les condicions de subrogació per als empleats, introduint una garantia que no suposi una pèrdua de remuneració ni drets, i, de l’altra, les parts es comprometen a detallar en el futur conveni millores quant a complements salarials, com els de jornada irregular, matinada o nocturnitat.

L’acord definitiu serà el 30 de setembre

Aquest preacord deixa per escrit un acord conceptual sobre aquests dos punts, que en les pròximes setmanes o mesos les parts hauran de detallar i concretar. La data límit, confirmada tant per la patronal com pels sindicats, que les parts s’han donat per ultimar el text definitiu del conveni, tant en aquests dos punts com en la resta d’aspectes tècnics, és el 30 de setembre.

Notícies relacionades

Les diverses fonts sindicals consultades s’han mostrat "molt satisfetes" amb el preacord, així com la patronal del sector. "Han sigut unes negociacions complicades pel salt de qualitat que hem volgut donar al que serà el quart conveni del sector. Ara només ens falta quantificar aquests punts acordats i marcar els temps en què s’aplicaran", ha declarat el president ASEATA, Ángel Gallego.

El preacord escrit que desactiva definitivament la vaga arriba precedit d’un preacord verbal assolit després de més de nou hores de negociació en la primera reunió de mediació en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), que va tenir lloc dimecres passat.