Indústria

Seat contracta 250 treballadors per l'augment de la producció a Martorell

La companyia acumula 515 nous llocs de treball fixos des de principis d'any

El sector de l'automoció requereix un mínim de 6.800 treballadors a l'any

seat

seat / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts

Seat contractarà a partir de l'1 de juny250 treballadors per donar resposta a l'augment de la producció a la fàbrica de Martorell, ha informat aquest dilluns en un comunicat. En concret, 98 d'aquests treballadors disposen a hores d'ara de contracte eventual amb l'automobilística, i els altres 152, amb una empresa de treball temporal, i des del juny formaran part de la plantilla de Seat amb contracte indefinit.

La incorporació d'aquests 250 empleats s'afegeix als 265 que la companyia ha contractat des de principis d'any –115 al gener i al febrer 150 més–, també per l'increment del volum de producció, de manera que l'empresa ha generat 515 nous llocs de treball en cinc mesos.

El vicepresident de Recursos Humans de Seat, Xavier Ros, ha afirmat que a mesura que les perspectives comercials i de producció es consoliden la plantilla creix amb més contractes indefinits, i ha afegit que la companyia celebra que "els excel·lents resultats de Seat es tradueixin en més oportunitats per generar ocupació de qualitat i prosperitat".

Els 250 nous treballadors reforçaran, sobretot, la línia de producció de l'Ibiza i Arona (línia 1), tots dos fabricats sobre la plataforma MQB A0 del Grup Volkswagen. La companyia ha destacat que l'èxit d'aquests dos models, unit a l'alt volum de producció del León, i a la fabricació de l'Audi Q3 –que en la segona meitat de l'any serà substituït per l'Audi A1–, han portat Martorell a vorejar els volums més alts de la seva història.

Creixement

En el primer trimestre de l'any, la producció a la planta catalana ha crescut un 12,3% i ha assolit un volum total de 132.804 vehicles fabricats; així, actualment s'hi fabriquen 2.300 vehicles diaris, un 95% de la capacitat màxima actual de la planta.

Precisament, Seat ha invertit recentment 23 milions d'euros per elevar la capacitat màxima de 2.300 a 2.400 cotxes al dia, robotitzant completament una de les línies del taller de pintures i estrenant una nova cabina de color per pintar les carrosseries bicolor (amb dos tons) del Seat Arona i de l'Audi A1. A més, i per donar resposta a l'augment de la producció, des del gener l'empresa ha acordat amb la majoria de la representació sindical diferents torns addicionals en cap de setmana, i en els mesos de maig i de juny la planta de Martorell treballarà un total de 21 torns extra en dissabte i diumenge.

Auge de la contractació en el sector de l'automòbil

L'empresa de contractació temporal Adecco calcula que el sector de l'automòbil haurà de cobrir unes 6.800 vacants aquest any. La raó és que l'envelliment de les plantilles és especialment elevat. Es calcula que el 2021 un 21% dels treballadors de l'automoció tindran més de 45 anys. Un estudi realitzat per Adecco confirma que cada mes el mercat de l'automoció i negocis annexos generen 540 vacants aproximades en portals d'ocupació en webs especialitzats. El 41% de les demandes de treballadors corresponen a tres categories: mecànics, tècnics de manteniment electromecànic i operaris especialitzats en centres de control numèric. 

Notícies relacionades

Catalunya és l'autonomia que més professionals sol·licita en el sector, entorn d'un 22,1% de l'ofertes de feina són en empreses establertes a Catalunya. 

La qualificació dels professionals que arriben al sector de l'automoció és molt baixa. El percentatge de persones que han cursat estudis universitaris es manté en un 7% des del 2006, segons les dades d'Adecco.  La titulació d'FP ha crescut lleugerament des del 13% del 2006 fins al 46% del 2016, últimes dades disponibles. 

Temes:

Seat