Transacció empresarial

Brussel·les aprova la compra de Monsanto per Bayer amb condicions

La companyia alemanya haurà de vendre alguns negocis a la seva competidora BASF

 

  / REUTERS / BRENDAN MCDERMID

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió Europea (CE) ha donat avui llum verda amb condicions a la compra de l'agroquímica nord-americana Monsanto per part del grup químic i farmacèutic alemany Bayer. L'operació, que arribarà als 66.000 milions de dòlars (53.724,2 milions d'euros), donarà lloc al principal gegant mundial de la fabricació de llavors i fertilitzants.

Per aconseguir l'aprovació europea, Bayer s'ha compromès a vendre tot el seu negoci de llavors i part del de fitosanitaris a la seva competidora alemanya BASF. Aquesta operació ja s'havia anunciat l'octubre de l'any passat, precisament per obtenir el vistiplau comunitari, i portarà BASF a desemborsar 5.900 milions d'euros.

Notícies relacionades

La comissària europea de competència, Margrethe Vestager, ha valorat en un comunicat l'autorització de la transacció. Vestager assegura que s'han aprovat els plans de Bayer per absorbir Monsanto perquè "els remeis proposats" per les parts responen "totalment" a les preocupacions de la Comissió Europea en matèria de competència.

Perquè l'operació es porti a terme encara queda un últim pas: l'executiu comunitari ha de completar la revisió de la compra per part de BASF del negoci de llavors i part del de fitosanitaris de Bayer. Només quan aquesta transacció rebi llum verda Bayer podrà completar l'adquisició de Monsanto.