ÍNDEX D'IGUALTAT

Les dones amb prou feines representen el 20% dels consells d'administració de les empreses cotitzades

Les conselleres sumen 258 tot i que hi ha 15 companyies en què tots els alts directius són homes

Les dones amb prou feines representen el 20% dels consells d'administració de les empreses cotitzades

Mariscal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presència de la dona en els equips directius de les societats cotitzades ha crescut el 15% durant el 2017, fins a sumar una quantitat de 258 conselleres, de manera que actualment representen el 19,15% d'un total de 1.347 membres existents en els consells d'administració, una xifra que se situa lluny del 30% que recomana la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

L'informe elaborat conjuntament per la consultora de comunicació Atrevia i el IESE Business School, en què s'ha examinat la situació de 133 companyies, ha arribat a la conclusió que es necessiten 415 conselleres per arribar a la paritat representativa en el mercat continu, de les quals 118 s'haurien d'incorporar a la firmes de l'Ibex 35, i 297 a la resta de cotitzades.

Actualment hi ha 15 companyies en què encara no hi ha cap dona en el consell, i 47 que només compten amb una única dona, cosa que significa que el 2017 el 46,6% de les empreses del mercat continu tenien menys de dues dones en el màxim òrgan decisori.

Lluny de la mitjana europea

Notícies relacionades

Nuria Chinchilla, professora del IESE Business School i una de les coordinadores de l'informe, destaca que hi ha una tendència "boníssima" per complir amb la recomanació de la CNMV, però encara queda molt per recórrer fins a arribar al 25,3% de conselleres que hi ha ara a la Unió Europea.

El sector financer és el que més conselleres té (tres de mitjana per empresa), igual que les tecnològiques, les de telecomunicacions i les energètiques (2,22 per empresa); mentre que el sector immobiliari només té 1,19 dones per empresa.